Vali Dr. Kızılkaya, öğrencilerle 'İstiklal Marşı' okudu

Vali Dr. Kızılkaya, öğrencilerle 'İstiklal Marşı' okudu

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Ertuğrul Gazi Lisesinde bayrak törenine katılarak, öğrencilerle 'İstiklal Marşı' okudu. 

A+A-

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Ertuğrul Gazi Lisesinde bayrak törenine katılarak, öğrencilerle 'İstiklal Marşı' okudu. 
Her haftanın ilk gününde bir okulda Bayrak törenine katılarak öğrencilerle ''İstiklal Marşı''nı okumayı planladığını belirten, Vali Kızılkaya, ilk olarak Ertuğrul Gazi Lisesindeki törene İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol ile birlikte katıldı.  
Öğrencilere 'İyi dersler ve başarılar' dileğinde bulunan Vali Kızılkaya, öğrencilere hitaben şöyle konuştu:

''İstiklal Marşı'nın ne kadar zor şartlar altında yazıldığını ve milli şair Mehmet Akif Ersoy'un, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' dediğini hepimiz biliyoruz. Bugün içinde bulunduğumuz şartlar gerçekten bizim dedelerimizin, babalarımızın sahip olduğu imkanlardan çok çok daha ileri imkanda. Şüphesiz sizlerin istek ve arzuları var ve bunlar yetinilecek şeyler değil daha da iyisini daha da güzelini hak ediyorsunuz. Ancak sizler bizlerin yerine gelecek ve daha güzel günleri inşa edeceksiniz. Sizler bu sıralarda kendinizi ve ülkemizi, milletimizi geleceğe hazırlıyorsunuz. Derse girdiğinizde bütün bunları düşünerek derslerinizi, öğretmenlerinizi canı yürekten dinlemenizi rica ediyorum.'' 

dsc-3867.jpg
Öğrencilere, eğitim öğretim hayatları boyunca ''bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi asla ihmal etmeyin'' nasihatinde bulunan Vali Kızılkaya, ''Sizler teknoloji kuşağısınız, dedelerinizin, babalarınızın sahip olduğu teknik imkanlardan çok daha yükseğine sahipsiniz. Bu teknolojiyi çoğu zaman hep beraber tüketen konumundayız ama gönül ister ki bu teknolojiyi üreten gençler olmanızdır. İnanıyorum ki Ertuğrul Gazi Lisesinde, Bilecik'te de teknolojiyi üreten ve ülkemizi hak ettiği yüksek teknoloji alanında söz sahibi yapan gençler olacaktır. Sizleri seviyorum, başarılar diliyorum.'' dedi.
Öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı'nı okuyan Vali Kızılkaya, daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek, öğrencilere rol model olmalarını ve milli, manevi değerleri anlatmalarını istedi.


Bu haber toplam 1595 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.