MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

VAR MISIN? YOK MUSUN?

A+A-

İki ya da daha fazla kişi bir araya geldiğimiz zaman memleketin halinden, siyasetten, gençliğin durumundan, siyasilerin tutarsızlığından, yöneticilerin kaprislerinden, patronların acımasızlığından, öğretmenlerin öğrencilere davranış biçiminden, elde edilen mahsullerin para etmediğinden, Amerika’ya olan bağımlılığımızdan, başka ülkelere kaçıp sığınma talebinde bulunan kişilerden, Ergenekon davasından, terör örgütünden, bölücü başı Apo’dan, Kürt açılımından, bankaların vatandaşı hortumladığından, eğitimin kalitesizliğinden, geçim sıkıntısından, işsizlikten vs. vs. vs. saatlerce bahsederiz. Kendi kendimize çözümler üretiriz. Memleketin yönetimini bize verseler hemen çözüm bulacağımızı söyleriz.

Kahve köşelerinde, işyerlerinde, içki masalarında, statlarda, parklarda, dolmuşlarda dile getirdiğimiz bu sorunlara gerçekten çözüm bulmak istiyor muyuz?  Memleketin huzura ve refaha kavuşmasının gayreti içinde miyiz? Canı gönülden eğitimin kalitesinin artmasını, gençliğin vatan ve milletine bağlılığını arzu ediyor muyuz? Ülkemizin terör belasından kurtulmasını, Türk –Kürt, Laz-Çerkez, başörtülü-başörtüsüz, Müslim-gayri Müslim kardeşçe yaşamasını içtenlikle istiyor muyuz? İnancını yaşayan- kendi düşüncesine göre hareket eden, köylü-şehirli, zengin-fakir, iç içe, kol kola yaşamasını istiyor muyuz?

Bilecikli Hemşerilerim, Güzel yurdumuzun çeşitli yörelerinden gelip, Bilecik için hizmet veren, Bilecik’te yaşayan Hemşerilerim, Resmi kurum ve kuruluşların yöneticileri ve Çalışanları, Ticari erbap sahipleri, İşçiler, İşsizler, Öğrenciler, Öğretmenler, Ülkemizde yaşayan tüm insanlar sizlere soruyorum;

Geleceğimizin teminatı gözü ile baktığımız gençlerimizin; vatanına bağlı, örf ve adetlerini yaşayan, bayrağı için canını vermekten çekinmeyen, hak ve adaletten ayrılmayan, büyüğüne saygılı, küçüklerini seven ve koruyan, malımızı, canımızı, namusumuzu emanet edebileceğimiz şekilde yetişmesine VAR MISIN? YOK MUSUN?

Ülkemizi yöneten devlet ve hükümet yetkililerinin, üst düzey yöneticilerin, amirlerin, memurların, patronların, müdürlerin, öğretmenlerin ırkına, rengine, kasasındaki, kesesindeki varlığa bakmadan, yaşlı genç demeden, okumuş, okumamış ayırımı yapmadan Hz. Ömer’in adaleti gibi, Fatih’in hoşgörü anlayışı ile yönetmesine VAR MISIN? YOK MUSUN?

Baş belası terörün ve terör örgütünün başı Apo’nun,  Apo’ya destek veren içimizdeki ve dışımızdaki şer güçlerin etkisiz hale gelmesine, yardım ve yataklık edenlerin köklerinin kurutulmasına, Ecdadımızın 600 seneyi aşkın huzur içinde yaşadığı dini, dili, ırkı ayrı olan insanları bağrına basarak yaşadığı gibi yaşamaya VAR MISIN? YOK MUSUN?

Siyasi düşünce gözetmeden, insanların siyasi anlayışına göre hareket etmeden hizmet veren, insanların sevinçlerini, üzüntülerini paylaşan, oy kaygısı olmadan doğru bildiğini yapmaya çalışan, muhtaçlara, kimsesizlere çare olmaya çalışan Milletvekillerinin, Belediye Başkanlarının, İl Genel Meclisi üyelerinin, Muhtarların çalışmalarına destek olmaya VAR MISIN? YOK MUSUN?

Eğitimin kalitesinin artması için okullarımıza, öğretmenlerimize, Milli Eğitim çalışanlarına, okumaya istekli olduğu halde, ekonomik sıkıntılar sebebiyle okuyamayan, annesi, babası tarafından okutulmayan çocukları okutmaya, ihtiyaç duyulan yerlere okul yapmaya VAR MISIN? YOK MUSUN?

Ailesine ekmek götürmek için gayret gösterdiği halde iş bulamayan, gururu ve onuru sebebiyle kimseye derdini anlatamayan, aç, susuz, biçare kalan insanlara iş bulmaya, yardım etmeye, “Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir” anlayışı doğrultusunda hareket etmeye, “Ben sabah siftahımı yaptım, diğer ihtiyaçlarını komşu bakkaldan al” diyen anlayışla, ihtiyacı olan komşularımıza yardımcı olmaya VAR MISIN? YOK MUSUN?

İnancı sebebiyle örtünen, Müslümanlığın gereği namazını kılan, orucunu tutan, Kuranı Kerimi okuyan ve okutan, vatanını milletini, bayrağını canından çok seven insanlarımızla ele ele, gönül gönüle yaşamaya VAR MISIN? YOK MUSUN?

Türkiye sınırları içinde yaşayan kim olursa olsun, neye inanırsa inansın, dini, dili, rengi ne olursa olsun, tek yürek ve tek bilek olan, bu vatan için mücadele eden, bu bayrak için kanının son damlasına kadar akıtmaya kendini adamış insanlarla kardeşçe sonsuza kadar yaşamaya VAR MISIN? YOK MUSUN?

Bu Ülkede yaşayan 81 Milyon insan diyor ki haykırarak canı gönülden, tereddütsüz bir şekilde ve aynı anda VARIZ… VARIZ… VARIZ…

Bu yazı toplam 5936 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.