MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

VAR MISINIZ?

A+A-

16 Nisan referandum çalışmaları pazar günü oyların kullanılması ve sandıkların açılmasıyla sona erdi. Milletimizin kararı belli oldu. Neticeyi bu topraklarda yaşayan, havasını teneffüs edip, suyunu içen, vatan aşkı ile dolu, bayrak sevgisi ile yanıp tutuşan, huzur ve istikrar isteyen 79 milyon vatandaşımızın tamamının kabullenmesi geriyor. Milli irade tecelli etmiş, çoğunluğun kararı ile sonuçlanmıştır.

Son haftalarda kendilerini batılı olarak değerlendiren, özgürlükten yana olduklarını zanneden, maalesef özgürlükten, insani duygulardan, haktan, adaletten nasibini alamamış devletlere karşı tek yürek, tek vücut olduğumuzu göstermenin zamanı gelmiştir. Tek dişi kalmış canavarların kalan tek dişlerinin sökülme zamanı gelmiştir.

Siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere, partilerine gönül vermiş insanlarımızın gayretleri, çabaları kayda değerdir. Herkes düşüncesinin, inandığı davanın mücadelesini vermiş, söylemlerde bazı yanlışlıklar olsa da bu topraklarda yaşayan, birbirleri ile arkadaş olan, kardeş olan, kız alıp, kız vermiş olan, üzüntülerini paylaşan, sevinçlerine ortak olan fertler olarak sonuca saygı ile bakmalıdır. Bu mücadele geride kalmış, artık insanlarımızın kucaklaşma zamanı gelmiştir. Diyorum ki;

Bugünden itibaren kol kola yürümeye, omuz omuza vermeye var mısınız?

Bugünden itibaren önceden olduğu gibi ezanla birlikte Allah’ın davetine koşup, mescitlerde, camilerde omuz omuza Allah’ın huzurunda tekbir getirmeye var mısınız?

Bugünden itibaren cenazelerimizde musalla taşında yatan mevta için Hakkınızı helal eder misiniz denildiğinde “evet” demeye var mısınız?

Bugünden itibaren düğünlerimizde kol kola girip halay çekmeye, genç çiftlerin mutluluğu için yapılan dualara evet demeye var mısınız?

Bugünden itibaren esnaf komşularımızın, memur arkadaşlarımızın, farklı sendikalara mensup, farklı derneklerde bir amaç uğruna mücadele eden dostlarımızın bir bardak çayını içmeye var mısınız?

Bugünden itibaren parklarda, bahçelerde, piknik alanlarında bir araya gelerek top oynamaya, sohbet etmeye var mısınız?

Bugünden itibaren çalıştığımız fabrikalarda, işyerlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarımızda, ticarethanelerimizde dünden daha çok çalışmaya, alın teri dökmeye var mısınız?

Herkesin aynı anda, gür bir sesle, tek yürek, tek vücut olarak eveeet varız dediğini şimdiden duyar gibi oluyorum.

Vatan savunmasında gazi olmuş, şehit düşmüş kahramanlarımızın da bu sesi duymak istediğine, bayrak sevgisi, vatan aşkı ile yanıp tutuşan herkesin evet varım diyeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.

Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet şuurunu paylaşan herkes varım diyecektir.

Güzel günler, mutlu yarınlar, huzurlu seneler bizi bekliyor.

Bu yazı toplam 2549 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.