“VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYORSUNUZ”

“VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYORSUNUZ”

“İstanbul şirketleri sizin sırtınızdan para kazanıyor ve siz bundan pay alamıyorsunuz. Burada çevre kirliliğini yaratıyor, sizin buradaki insanlarınızı...

A+A-

“İstanbul şirketleri sizin sırtınızdan para kazanıyor ve siz bundan pay alamıyorsunuz. Burada çevre kirliliğini yaratıyor, sizin buradaki insanlarınızı üç kuruşa çalıştırıyor. 2 tane milletvekiliniz varmış, onları sıkıştıracaksınız onlar çözüm bulacak”

bsk--yrd-nazmi-kuru-girisimcilik-konferansi-6-(2).jpg
Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği tarafından Global Girişimcilik haftası kapsamında Sermaye Piyasası Uzmanı ve Mobifin A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı (Finkafe’nin kurucusu) Arif Ünver Bilecik ve Bozüyük’te konferanslar verdi. Bozüyük’te iş adamlarına seslenen Arif Ünver, Bozüyük’ün gelişememesinden dolayı işadamlarını eleştirdi. Ünver konuşmasında Bozüyük’te faaliyetini sürdüren İstanbul merkezli fabrikalarla ilgili olarak “Sizin sırtınızdan İstanbul şirketleri para kazanıyor ve siz bundan pay alamıyorsunuz. Burada çevre kirliliğini yaratıyor, sizin buradaki insanlarınızı üç kuruşa çalıştırıyor. Önerim şu 2 tane milletvekiliniz varmış, sıkıştıracaksınız onları, onlar çözüm bulacak. Siz burada varlık içinde yokluk çekiyorsunuz. İsterseniz yapabilirsiniz” dedi. Ayrıca hazır Bilecik’i destekleyen televizyon dizisi Ertuğrul bu kadar ilgi görürken bunun nimetlerinden faydalanılması gerektiğini belirterek ‘burasını tarih turizmine açın ve buna uygun konseptte konaklama oluşturun” ifadelerini kullandı.

bsk--yrd-nazmi-kuru-girisimcilik-konferansi-7-(1)-001.jpg


Arif Ünver Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Celali Yılmaz’ın daveti üzerine sırasıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda öğrencilere ayrıca Grand Çalı Hotel’de de Bozüyüklü iş adamlarına “İş işten geçmeden yeni nesil işletmelere doğru” konulu sunum yaptı.
Bozüyük’te iş adamlarına seslenen Arif Ünver, Bozüyük’ün gelişememesinden dolayı işadamlarını eleştirdi. Ünver yaptığı konuşmada, “Türkiye’de fonlama modelinin değişmesi lazım. O, bankalarda ki paranın faiz marifetiyle değil de öz kaynak finansmanı modeliyle şirketlere dahil edilmesi gerekiyor. Bunun yolu da sermaye piyasalarından geçiyor. Başka yöntemi yok. Bu Katılım Bankacılığı onun için dizayn edildi. Ama Türkiye’de amaca hizmet etmiyor. Bundan Cumhurbaşkanı’da şikayetçi zaten, kağıt üzerinde hepsi katılım katılım bankası ama kredi aldığınız zaman diğer bankalarla aynı maliyet yansıyor. Nasıl olacak, bankalar size kredi vermek yerine, öz kaynağınızı finanse edecek yani riskinize ortak olacak, para kazandığınız zaman karınızdan pay alacak, zarar ettiğiniz zaman o da bu zarara ortak olacak. Girer mi mevcut bankalar bu sisteme? Asla ve asla girmez. Dolayısıyla bunun kırılması lazım.

bsk--yrd-nazmi-kuru-girisimcilik-konferansi-8-(1).jpg


Girişimci olarak hepimizin bir fikri var. Ama bu işler parayla, sermayeyle oluyor. Girişimciliği destekleyecek paralar lazım. 50 bin lirayla, 10 bin lirayla, 100 bin lirayla girişim falan yapamazsınız. Gayrisafi hasılaya Bilecik ilinin katkısı nedir? 750-800 milyar dolar bir yurt içi hasılası var. Başkanıma sordum şirketlerin merkezinin çoğunun İstanbul’da olduğunu söyledi. Biz bu rakamları bilmiyoruz. Yani kısacası sizin sırtınızdan İstanbul şirketleri para kazanıyor ve siz bundan pay alamıyorsunuz. Buradaki fabrikaların yıllık ne kadar para kazandığını biliyor musunuz? Burada çevre kirliliğini yaratıyor, sizin buradaki insanlarınızı üç kuruşa çalıştırıyor. Önerim şu 2 tane milletvekiliniz varmış, sıkıştıracaksınız onları, onlar çözüm bulacak. Siz burada varlık içinde yokluk çekiyorsunuz. İsterseniz yapabilirsiniz. Biliyorsunuz bir dönem hükümet bile burada bir fabrikanın bahçesinde kuruldu. Burası çok kilit bir yerdir. Burada büyük paralar dönüyor. 

bsk--yrd-nazmi-kuru-girisimcilik-konferansi-9-(1).jpg


Para olmadan nasıl girişimcilik yapılacak. Onun yöntemi şu, hiç bir şey imkânsız değil. Burada aynı sektörde olan insanlar birleşerek yoluna devam edecek ya da sermaye piyasasının nimetlerinden faydalanacak. Sermaye piyasasının yanında turizm potansiyelinizi harekete geçirmeniz lazım, buradan geçen insanları burada tutmanız lazım, Eskişehir’e Bursa’ya kaçırmayın. Hazır sizi destekleyen televizyon dizisi Ertuğrul bu kadar ilgi görürken bunun nimetlerinden faydalanın burasını tarih turizmine açın. Buna uygun konseptte konaklama oluşturun.” dedi.
Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, “Her şeye rağmen turizm olgusuna karşı olduklarını belirterek, Turizmi geliştireceğiz diye ormanlarımız, doğamız zarar görmesin, bakir kalsın, biz bundan memnunuz. Ama bizler Bozüyük’ün gelişmesi için turizmin canlanması için, ekonominin canlanması için bir şeyler yapılmasını istiyoruz” diyerek görüşlerini belirtti.
Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Celali Yılmaz verdikleri değerli bilgilerden dolayı Arif Ünver ve Mualla Sidal’a teşekkür etti. Ayrıca Doç.Dr Şerife Subaşı, Hülya Esel ve Fatih Öztürk’e de verdikleri katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti. Programın sonunda Arif Ünver’e Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru tarafından plaket verilirken gecede emeği geçen herkese teşekkür belgesi verildi. Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli tarafından da çeşitli hediyeler takdim edildi.

bsk--yrd-nazmi-kuru-girisimcilik-konferansi-2-(1).jpg

Bu haber toplam 4031 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.