Velilerden çarpıcı açıklama!

Velilerden çarpıcı açıklama!

Bozüyük Meliha Ercan Ortaokulu'nda öğrenci mağduriyeti mi yaşanıyor?

A+A-

Bozüyük Meliha Ercan Ortaokulu’nda yaşanan olayın ardından veliler tarafından açıklama yapıldı. Velilerin çarpıcı açıklamalarında yaşanan sürece ilişkin bilgiler verilirken öğrenci mağduriyetlerinin yaşandığı iddia edildi.

Bir öğretmen ile veli arasında yaşanan arbedenin devamında emniyete ve yargıya intikal eden olayla ilgili açıklamalarda bulunan veliler, şu ifadelere yer verdiler:

“Bahse konu öğretmen M. Y. isimli şahsın bir süredir sınıfta bulunan çocuklara sözlü ve fiziksel yollarla şiddet uyguladığı, hakaretler ederek tehdit ettiği biz veliler tarafından öğrenilmiştir. Şahsın sınıf konuşmalarında "Biz ...... memleketliyiz, sinir bizim genlerimizde var, 7.sınıflara yaptığım gibi sizin de canınıza okurum, beyinsizler, gerizekalılar ve mallar" şeklinde hitap ediyor; sınıfa girdiğinde" Yeşil kitabı açın oradan soru çözün” diyor, bilemedikleri soruyu sorduklarında cevap anahtarından bakın diyerek kendisi cep telefonuyla oynuyor ve "Hepinizin canı cehenneme, gidin kendinize gerizekalı belgesi alın da siz de rahatlayın ben de" gibi hakaretler kullanıyor. Arkadaşlarını sınıf içerisinde uyaran bir öğrenciye tokat attığı, derste bir öğrencinin kitabını önce çöpe sonrasında "Olmadı bu yakına gitti" diyerek camdan dışarı attığı biz veliler tarafından öğrenilmiştir.

29.02.2024 günü saat 15.00'da gerçekleşen veli toplantısında veliler olarak şikayet ettik, önlemi alınmadı. Son olaylar eşiğinde 18.03.2024 tarihinde mağdur veliler toplanarak Meliha Ercan Ortaokulu müdürü ile görüşmeye gittik. Okul müdürü ile görüşmemiz sonrasında bizleri öğrencileri dinlemek üzere Müdür Muavini ve Okul Rehber Öğretmeni ile sınıfa götürdü, öğrenciler veli iddialarını doğrular nitelikte olayları okul müdürüne anlattı. Bunun üzerine okul müdürü bizlere "Öğretmenin sınıf ile bağı kopmuş" diyerek M.Y. isimli öğretmenin derslere girmeyeceği sözünü verdi.

Ertesi gün 19.03.2024 tarihinde bahse konu M.Y. isimli öğretmenin tekrar derslere gireceğini ve okul müdürünün sınıfa “Bir öğretmen kolay yetişmiyor, öğretmeninizi okuldan gönderemezsiniz bu o kadar kolay değil" şeklinde konuşmalar yaptığını öğrenmemiz üzerine dilekçe hakkımızı kullanmak üzere okul bahçesi dışında toplandık. M.Y. isimli öğretmen bahçe dışarısındaydı, veliler kendisi ile konuşmaya çalıştığı sırada M.Y. isimli öğretmen "Beni şikayet eden kim varsa Allah ya onlara ya bana verecek" gibi tehditler savurmaya ve küfürler etmeye başladı. Velilere saldırarak arbedeye sebep oldu, arbede esnasında kolluk kuvveti olan memur bir velimizin yere düşen beylik tabancasını saldırgan bir tavırla yerden alıp kılıfından çıkartmaya çalışan M.Y.'ye bir bayan velimiz müdahale ederek son anda elinden alınmıştır. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yanında kamerayı açarak "Silahı adam taşır sen adam mısın" gibi sözlerle tahrik ettiği M.Y. nin çekmiş olduğu kamera kaydında mevcuttur. Diğer bir kamera görüntüsünde M.Y.'nin velimizin üzerine yürüdüğü ve velimizin geri çekildiği M.Y.'nin tekme attığı görülmektedir. Adli makamlarca tanık ifadeleri ile şahsın tehditleri ve saldırısı kayıt altına alınmıştır. Öğretmen M.Y. polis otosuna binerken zorluk çıkartarak olay sonunda velilere sin-kaf'lı küfürler eşliğinde "Hepinizi bu memleketten göçüreceğim" gibi tehditler savurmuştur. Şahsın mağdur velilere yönelik yalanlar ile yürüttüğü kara propaganda asılsızdır. Meliha Ercan Ortaokulunda "Öğrenci Mağduriyeti" yaşanmaktadır.

Bize destek veren bizleri de okutup bu güne getiren, adil olmayı öğreten ve şiddetin her türlüsüne karşı olan sayın öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, saygılarımızı sunuyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu belirtiyoruz!”

Bu haber toplam 1474 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.