'VERGİYİ ALMAK ZORUNDA'

'VERGİYİ ALMAK ZORUNDA'

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, CHP Bozüyük Belediye Başkan Adayı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun 'Su parası alınmayacak' vaadiyle ilgili açıklama yaptı. Başkan Bakıcı: 'Çevre illerin tamamında ki en düşük su miktarı TL cinsinde Bozüyük'tedir.

A+A-

Bilecik'in ilk ve tek açık oturum programı Basın Masası'na konuk olarak katılan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, CHP Bozüyük Belediye Başkan Adayı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun 'Su parası alınmayacak' vaadiyle ilgili açıklama yaptı. Başkan Bakıcı, su parasıyla ilgili kanunen alınması gereken ne kadar vergi varsa alınması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: 'Biliyorsunuz Belediyeler kanunlarla yönetilir. Kanunlarda içtihatlar yönetmelikler çok açık ve net bir şekilde yazmaktadır. Ben inanıyorum ki sonuçta Mehmet Bey daha önce Belediye Başkanlığı yapmış ve bu kısımdaki bütün hususları çok iyi bilen birisi olarak orada sadece su parası almayacağını dile getirmiştir. Ama kanunen alınması gereken ne kadar vergi varsa muhakkak onları alacaktır. Bunların alınmadığı takdirde bir yaptırımı, akabinde sonuçta belediyelerin başkanları gerekli olan bu kayıplardan dolayı soruşturma açılabileceğini çok iyi bilmektedir.
Ortalama bir vatandaşımız aylık 10 ton su tüketimi yaptığında ki bizim faturalarımız iki aylıktır. 20 ton su bedeli ödeyecek olan vatandaşımızın faturasına 15 TL'lik bir vergi faturasına yansıyacaktır. Bu noktada Bozüyük'teki 1 ton su fiyatı 1 TL'dir. İl ve ilçelerin tamamına baktığınız zaman Eskişehir'den, Kütahya'dan Bursa'dan aşağı kadar kimi istiyorsanız hepsini mukayese edebiliriz. 'Çevre illerin tamamında ki en düşük su miktarı TL cinsinde Bozüyük'tedir. Suyun tonu 1 TL'dir. Yani 20 TL'lik iki aylık fatura miktarının bunun 15 TL'lik vergisini öyle yada böyle almak zorundadır. İnşallah yarın öbürgün kendiside açıklama yapacaktır. Bu vergileri hiç bir şekilde almıyorum diyemez. Kanunen çok açık ve net bir şekilde yazmaktadır' dedi. Çünkü oradaki alınan vergiler her hangi bir şekilde yaptırım değil tamamen atık su, çevre temizlik ve olması gerektiği gibi bizim almış olduğumuz katı atık bertaraf bedelidir.
Bizim yılda temizlik, çöp atıklarımıza ödediğimiz miktar bütün vatandaşlarımıza eşit bir şekilde hesaplanarak dağıtım yapılıyor. Bu rakam alınacak daha sonra atık su, vatandaş ben su kullanmadığım için atık su ödemeyeceğim diyecek ama çevre temizlik vergisi otomatikman gelecek. Çevre temizlik vergisi de kanunun koyduğu rakamlarla net bir şekilde bellidir. O rakamda faturada yazacak buda yaklaşık olarak 15 TL'lik vergiyi her vatandaş iki ayda bir ödemek zorundadır. Su parası ödemeyecek ama vergileri almak gerekecek.
Ama şunu da söylemek gerekir. 2013'te başkan vekili 2014'te de gelmiş birisi olarak biz 6 yılda yapmış olduğumuz tüm icraatlara baktığımız zaman bu noktada su parası aldıysak aynı zamanda da hizmette yapmış bulunmaktayız. Hizmetin karşılığı var mı yok mu asıl onun muhasebesinin yapılması lazım. Tabi ki bakıldığı zaman rakamın büyüklüğü küçüklüğü vatandaş bunu takdir edecek. Bu en doğal hakkıdır. Fakat bir vatandaşımız hizmet almış ise ben ödediğim emlak vergisiyle su parasıyla bu belediye bize hizmet ettiyse onun takdirini biz vatandaşa bırakacağız.' dedi. 

 


Bu haber toplam 5337 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum