YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Bozüyük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl olduğu gibi 2017 yılında da yardıma muhtaç vatandaşlara nakdi yardım ile birlikte...

A+A-

Bozüyük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl olduğu gibi 2017 yılında da yardıma muhtaç vatandaşlara nakdi yardım ile birlikte gıda, barınma, eğitim ve sağlık yardımı alanlarında çeşitli yardımlar yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hayri Özcan, 2017 yılında yaklaşık bin 118 aileye 737 bin 509 TL nakdi yardım yapıldığını söyledi. 2018 yılı itibariyle de kesin tanı konulmuş Tüberküloz (Verem) hastaları ve SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) hastaları için nakdi yardım yapılmaya başlanacağını duyurdu.
Vakıf Müdürü Özcan açıklamasında, “İlçemiz merkezi ve köylerinde bulunan yardıma muhtaç vatandaşlarımızdan toplamda bin 118 kişiye 737 bin 509 TL nakdi yardım yapıldı. Nakdi yardımlar içerisinde gıda, barınma, eğitim, sağlık, afet yardımı gibi yardım türleri bulunuyor. 
Ayrıca kış aylarında ekonomik yoksulluk içinde bulunan ailelere destek olmak için 500 ton kömür yardımı yapılmıştır. Yine vakfımıza bağlı aşevinde yardıma muhtaç yaşlı, kimsesiz, özürlü, evinde sıcak yemek pişiremeyen ailelerimizden 36 kişiye 2 öğün sıcak yemek verilmektedir.708 kişinin genel sağlık sigortası kapsamında gelir testleri sonuçlandırıldı.

27999459_10155962591051832_1185206631_o-(1).jpg
Muhtaçlık şartlarını sağlayan ailelere düzenli merkezi yardım adı altında muhtaç asker ailesi aylığı, eşi vefat etmiş bayanlar aylığı, öksüz yetim aylığı, engelli ve yaşlı aylığı bağlanmaktadır.
Bu yardımların yanında 2018'in başından itibaren kriterlere uyan, psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan ağır kronik hastalara yönelik şartlı ve düzenli nakdi sosyal yardım programı uygulanmaya başlamıştır. 
Kesin tanı konulmuş Tüberküloz (Verem) hastalarına ve SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) hastalarına, hastaların tedaviye uyumunu ve devamını sağlamaları, hayatlarını kaliteli bir şekilde sürdürebilmeleri adına nakdi yardımda bulunulacaktır. Bu yardımdan faydalanmak isteyen Tüberküloz hastalarıın Verem Savaş Dispanserlerine kayıt yaptırarak, SSPE hastalarının durumunu Sağlık Kurulu Raporuyla belgeleyerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekmektedir. Mütevelli Heyetince yardım uygun görülen hastalara 1 080 TL yardım bağlanacak ve aylık nakdi maaş kartı yoluyla ödenecektir. Yardımın devam edebilmesi için hastaların tedavi programlarına uymaları gerekmektedir” dedi.


Bu haber toplam 2009 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.