YASA DIŞI AVCILIĞA CEZA

YASA DIŞI AVCILIĞA CEZA

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı ve Bozüyük İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından tespit edilen iki şahsa cezai işlem uygulandı.

A+A-

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı ve Bozüyük İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından tespit edilen iki şahsa cezai işlem uygulandı. Yasa dışı avcılık yaptığı tespit edilen şahıslara, haklarında av kabahat tutanağı düzenlenerek ve yasa dışı avcılıkta kullanılan 1 adet yan otomatik yivsiz av tüfeğine, 3 adet fişeğe, 1 adet el projektörüne ve avlanmış 2 adet yabani tavşana el konuldu.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada; "Bilecik I J K.liği KOM Şube Müdürlüğü ve Bozüyük İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında iki şahsın yasa dışı avcılık yaptıkları tespit edilerek haklarında av kabahat tutanağı düzenlenmiş ve yasa dışı avcılıkta kullanılan 1 adet yan otomatik yivsiz av tüfeğine, 3 adet fişeğe, 1 adet el projektörüne ve avlanmış 2 adet yabani tavşana el konularak muhafaza altına alınmıştır. 

img-20211022-wa0023.jpg

Bozüyük İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından el konulan eşyalar ve av kabahat tutanağı Bozüyük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine teslim edilmiştir.

Bozüyük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğince av kabahat tutanağına istinaden, haklarında idari yaptırım kararlan alınarak 5.102,00 TL idari para cezası uygulanmıştır. 

Yasa dışı olarak 2 adet yabani tavşanın avlanması ile yaban hayatında ve ekosistemde meydana gelen tahribat ve eksilme nedeniyle 2 000,00 TL (2 adet yabani tavşan için) av hayvanı tazminatı uygulanmıştır. 

Ayrıca Bozüyük Kaymakamlığınca Mülkiyeti Kamuya Geçirme Kararı ile yasa dışı avda kullanılan 1 adet yan otomatik yivsiz av tüfeğinin, 1 adet el projektörünün ve avlanmış 2 adet yabani tavşanın mülkiyeti kamuya geçirilmiştir.

Bilecik İl Tanım ve Orman Müdürlüğünün "yasa dışı avlanma konusundaki jandarma teşkilatının duyarlılığı ve hassasiyeti" ile ilgili teşekkür yazısı ilgi sayı ile alınmıştır."
img-20211022-wa0030.jpg

Bu haber toplam 2004 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.