'Yaşamaya Değil, Sağ Kalmaya Çalışıyorlar'

'Yaşamaya Değil, Sağ Kalmaya Çalışıyorlar'

MECLİS ÜYESİ FATMA ERSÖZ KADIN ÖLÜMLERİNE MECLİS KÜRSÜSÜNDEN DİKKAT ÇEKTİ

A+A-

CHP’li Bozüyük Belediye Meclis Üyesi Fatma Ersöz, Belediye Meclis Toplantısı’nın ardından gündem dışı söz alarak kadın ölümlerine dikkat çekti. Meclis Üyesi Ersöz konuşmasında ayrıca “Herkesin yapabileceği bir şey vardır” diyerek toplu iş sözleşmesinde kadına şiddeti, iş akdinin fesiyle belgelendiren Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na da tüm kadınlar adına teşekkür etti.

Bozüyük Belediye Meclis Üyesi Fatma Ersöz, Belediye Meclisi kürsüsünde yaptığı konuşmasına meclis üyelerinin yeni yılını kutlayarak başladı. Seçilmiş bir kadın belediye meclisi üyesi olarak, maalesef kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmeyen bu günlerde,  gündem dışı söz alma ihtiyacı hissettiğini belirten Meclis Üyesi Ersöz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hayalleri, gençliği, hayatı elinden alınmış her kadın için üzgünüm... Atılan her tokada, her tekmeye, saplanan her bıçağa, sıkılan her kurşuna engel olamadığım için ve tüm bunlara maruz kalan her kadının, karanlık bir gecede can havliyle uzattığı titreyen ellerini tutamadığım için üzgünüm... Balkonlardan atılanları, arabalardan ittirilenleri, bir kuru dere yatağında yakılanları, diri diri betona gömülenleri kurtaramadığım için üzgünüm... Hangi şehirde, meslekte, statüde ya da hangi ailede doğduğunun önemi yok, öldürülüyoruz.

Kadınlar öldürülüyor.

Kadının giydiği giymediği, konuştuğu konuşmadığı, evet dediği hayır dediği her şey haksız tahrik indiriminin mezesi haline geldi. İster sokakta, ister işte, ister evde giyiminden gülüşüne her hareketine müdahale edilen kadınlar yaşamaya değil, sağ kalmaya çalışıyor.

Türkiye’de savaştaymışçasına her gün onlarca kadın öldürülüyor. 2016 yılında 328, 2017’de 409, 2018’de 440, 2019’da 474 ve 2020 yılında 171’i faili meçhul olmak üzere 471 kadın tanıdıkları erkekler tarafından katledildi. İstatistiklere bakıldığında son yıllarda kadın cinayetlerinin düşüş gösterdiği tek yıl İstanbul sözleşmesinin imzalandığı 121 cinayet ile 2011 yılıdır.

Bir kişi daha eksilmeden erkek şiddetine karşı İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun uygulanana kadar, Kadın haklarına yönelik saldırılar son bulana kadar mücadele etmeliyiz...

Kadının, yönetimde, siyasette, çalışma yaşamında, eğitimde, hukukta, evrensel hak ve özgürlüklerde ve diğer tüm alanlarda erkeklerle eşit haklara ve olanaklara, sahip olduğu, her türlü toplumsal ve fiziki baskıdan uzak, özgürce yaşadığı Türkiye mücadelemize devam etmeliyiz…

Karanlığın ödünü patlatan iki şey vardır. Biri ışık, diğeri de bilinçli kadındır. Bu duygularımla “Herkesin yapabileceği bir şey vardır” diyerek toplu iş sözleşmesinde kadına şiddeti, iş akdinin fesiyle belgelendiren Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na tüm kadınlar adına şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.”

Bu haber toplam 8518 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.