YILIN SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

YILIN SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Bozüyük Belediye Meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 3 gündem maddesi ile...

A+A-


Bozüyük Belediye Meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 3 gündem maddesi ile gerçekleştirilen toplantıda parti gruplarınca cevaplandırılması için sözlü önergeler verildi. Kasımpaşa Mahallesi ile Çarşı Mahallesi sınırlarında belirlenen kentsel dönüşüm alanındaki imar planı değişikliği konusu görüşülerek karara bağlandı.


İlk gündem maddesinde 2017 yılı belediye meclisinin daha önce olduğu gibi gelen ayın ilk Pazartesi günü aynı saatte saat 14.00’de yapılmasına karar verildi. Meclisin tatil olduğu ay olarak ise Haziran ayı belirlendi. Rahmi Yeniler’in dilekçesine istinaden Yeni mahalle 288 ada 103 nolu parsel ile şuyulu 288 ada 105 nolu parselde Bozüyük Belediyesi adına kayıtlı 181.70 metrekarelik taşınmazın 103 nolu parsel sahiplerine satışı talebi görüşüldü. Konu belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Ardından imar komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Komisyonun TOKİ konutlarının bulunduğu alanda trafo alanı oluşturulması için aldığı imar değişikliği kararı oy birliği ile kabul edildi.


Ardından Kasımpaşa Mahallesi ile Çarşı Mahallesi sınırlarında belirlenen kentsel dönüşüm alanındaki imar planı değişikliği konusu görüşüldü.


İmar Komisyonu imar değişikliği ile ilgili olarak Bozüyük (Bilecik) 1/1000 ölçekli ilave revizyon uygulama imar planı plan hükümleri geçerli olup ayrıca Çarşı mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği sınırları içerisinde aşağıdaki plan hükümleri de geçerlidir.


Ticaret + konut alanlarında konut oranı %80’i geçemez. Bu alanlarda üst katlardaki konut kullanımlarında bina cephesi asgari 18 metredir. Emsal belirtilen konut+ticaret alanlarında, tabanda %55’e kadar yapılaşılabilir. Parsel maliklerinin yolda, belediye hizmet alanında, cami alanında, spor alanında veya yeşil alanda kalan yapıları yıkılmadan ruhsat verilemez. Bozüyük (Bilecik) 1/1000 ölçekli ilave revizyon uygulama imar planı plan notları ve 3194 sayılı imar kanununun ilgili yönetmeliklerindeki blok boyları ile ilgili şartlar aranmaz. Kentsel dönüşüm alanında imar planı değişikliğinin devamı olarak hazırlatılan ve belediyemiz tarafından onaylanan vaziyet planlarına göre tasarım yapılacaktır” şeklindeki kararı meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı son olarak MHP’li ce CHP’li meclis üyelerinin sözlü soru önergelerinin cevaplandırılması ile sona erdi 

Bu haber toplam 3283 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.