Yörük Kızı Özçakır'a Tam Destek

Yörük Kızı Özçakır'a Tam Destek

Bozüyük Ertuğrul Gazi Derneği'nde, geleneksel kültürünü yaşatmak amacıyla kadınlar arasında bir kültür gecesi düzenledi.

A+A-

Bozüyük Ertuğrul Gazi Derneği'nde, geleneksel kültürünü yaşatmak amacıyla kadınlar arasında bir kültür gecesi düzenledi. Yörük kadınlarının bir araya gelerek yöresel kıyafetlerle ve oyunlarla kültürlerini yaşatma geleneği, bu etkinlikte de devam etti.
Düzenlenen etkinlik, Bozüyük’te önemli bir geleneğin ve birlikteliğin simgesi haline gelmiş durumda. Bu geleneğe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclis Üyesi Adayı Nurcan Özçakır da katılarak destek verdi.

yoruk-kizi-ozcakira-tam-destek2.jpg
Bozüyük Ertuğrul Gazi derneğinde konuşma yapan Nurcan Özçakır;"Ertuğrul Gazi derneği yönetim kuruluna giren ilk kadın olduğum dönemde, öncelikle kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için bu kültür gecesini oluşturdum. On yıldır devam eden ve birçok yörük kadının bir araya gelerek, sandıktan çıkardığı yöresel kıyafetleri ile oyunları ile kültürümüzü yaşatmaya vesile olduğum için mutlu ve gururluyum. 

yoruk-kizi-ozcakira-tam-destek24.jpg
Şimdi Bozüyük' te il genel meclisine giren ilk kadın olacağım, Allah'ın izniyle ve sizlerin desteğiyle seçildiğim zaman parti gözetmeksizin tüm köylerimize en güzel hizmetleri götüreceğiz. Yörükçepni köyümüzde evimiz var, bazen köyde kalıyoruz, tarlamıza soğan patates ekiyoruz, sizden biriyim dolayısıyla köydeki sorunları ve ihtiyaçları biliyorum. Kadın elinin değdiği her şey güzel olacak, Bozüyük hakettiği hizmeti alacak " dedi.
Özçakır'ın sözlerine, yörük kadınlarından tam destek geldi. Dernek üyeleri, Özçakır'ın yöresel kültüre sahip çıkma ve kadınların temsil gücünü arttırma çabalarını takdirle karşıladı.

yoruk-kizi-ozcakira-tam-destek.jpg

Bu haber toplam 2892 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.