YÜKSEKÖĞRENİMİNİN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

YÜKSEKÖĞRENİMİNİN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen, "Bozüyük'te Yüksek Öğretimin Geleceği" konulu toplantı gerçekleşti. 

A+A-

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen, "Bozüyük'te Yüksek Öğretimin Geleceği" konulu toplantı gerçekleşti. Bozüyük'ün bir Yükseköğrenim kenti olması adına pek çok önemli konu görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu
Grand Çalı Otel'de gerçekleşen toplantıya, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Şükrü Beydemir, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Şahinoğlu, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent, Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa İpçioğlu, Bozüyük Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehpare Tokay Argan ve Bilecik Şey Edebali Üniversitesi yetkilileri ve öğretim üyeleri katıldı.

2-007.jpg
Bozüyük'te bulunan Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin geleceğe yön vermesi adına bir araya gelen protokol üyeleri, karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak daha kaliteli bir eğitim için kolları sıvadılar. Toplantı da ilk olarak Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa İpçioğlu tarafından, Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile ilgili sunum yapıldı.
Sunumda, Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Bozüyük Meslek Yüksek okulu ile ilgili bilgi verildi. Verilen bilgilerde Fakültenin tarihçesi, kapasitesi, eğitim verilen bölümler, eğitimci ve öğrenci sayısı, fiziki kapasite ile birlikte fakültenin bugüne kadar yapmış olduğu uygulamalarına ve gelecekteki yapılacak olan projeler hakkında bilgi verildi. Sunum sonrasında ise Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin sorunlarına değinilerek bu sorunları giderebilmek için neler yapılabileceği hakkında fikirler ortaya konuldu.
"Bozüyük'te bulunan fakültemiz prestijli bir fakültedir"
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Şükrü Beydemir, Türkiye'de fakülte olarak baktığımız zaman çok nadir ilçelerden birisi Bozüyük, genelde ilçelerde fakülte olmaz. Genelde Meslek Yüksek okulu olarak ilçelerde eğitim sağlanır. Bozüyük özellikle Türkiye'de ki bir çok ilden daha iyi bir durumda. Bozüyük'le ben özel olarak ilgileniyorum. Bozüyük'te üç dört tane fakülte kurmaktan ziyade Fakültenin varlığı bile daha yeni yeni anlaşılıyor. Bugüne kadar hep Yüksek Okul nazarıyla bakılmış. Bu bakış açısını değiştirmek gerekiyor. Bozüyük'te bulunan fakültemiz gerçekten prestijli bir fakültedir. Neden prestijlidir? Çünkü her türlü alanı Uygulamalı Bilimler Fakültesi adı altında açabilirsiniz. O yüzden burayı daha iyi bir konuma getirebilmek için çalışmalıyız. Bugün burada ki öğrenci sayısı en az 3000 olmalı, şu durumda bu sayı olmaz dersliğimiz yetmez. Bunun yanında bir yere sahip çıkabilmemiz için yurt sorununu mutlaka halletmemiz gerekiyor. Bozüyük potansiyeli olan bir yer. Burada bizim ilk olarak yurt binasına ihtiyacımız var ikinci olarak derslik binamıza ihtiyacımız var ve bunların yanında sosyal alana ihtiyacımız var. Çocuklarımızın okul içerisinde yemek yiyebileceği bir alanı yok. Bunları biran önce hazırlamamız lazım." ifadelerini kullandı.

1-010.jpg
Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk ise, bu toplantıların daha da sıklaştırılması gerektiğini belirterek, Bozüyük  adına çok yararlı bir toplantı oldu katılan bütün iş birlikçilere teşekkür ediyorum. Masaya yatırılan projelerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması için elimizden geleni yapacağız." dedi
Sohbet ortamında gerçekleşen toplantıda, bu sorunlar için neler yapılabilir başlığı altında karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak toplantıların daha da sıklaşması gerektiğine karar verildi.

Bu haber toplam 2930 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.