ZABITA MÜDÜRLÜĞÜN'DEN ESNAFA MÜJDE

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜN'DEN ESNAFA MÜJDE

Bozüyük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat başvurularında satış elemanlığı belgesinin talep edilmeyeceği faaliyet...

A+A-

Bozüyük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat başvurularında satış elemanlığı belgesinin talep edilmeyeceği faaliyet konularında bilgilendirmede bulundu.
Yapılan bilgilendirmede “Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Kurulu’nun 28 Aralık 2016 tarihli toplantısında alınan karar, 8 Şubat 2017 tarih ve 29973 Sayılı Resmi Gazetede ilan edilmiş olup, karar gereği çıraklık eğitim uygulamaları kapsamında satış elemanlığı meslek dallarından kantin işletmeciliği hariç 14 uzmanlığın mesleki eğitim kanunundan çıkartılmasına karar verilmiştir. Zabıta Müdürlüğü’ne iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat başvurularında aşağıda belirtilen faaliyet konularında satış elemanlığı belgesi talep edilmeyecektir. Bunlar; ayakkabı, deri ve yan ürünleri satış elemanlığı, elektrik ve elektronik malzemeleri satış elemanlığı giyim ve aksesuarları satış elemanlığı, inşaat malzemeleri satış elemanlığı, kırtasiye ve kitap satış elemanlığı, meyve ve sebze satış elemanlığı, mobilya satış elemanlığı, oto yedek parça satış elemanlığı, saat, elektrikli aletler ve elektronik araçlar satış elemanlığı, sanayi makineleri satış elemanlığı, şarküteri, bakkal ve gıda pazarları satış elamanlığı, tarım ürünleri satış elemanlığı, tıbbi araçlar ve malzemeleri satış elemanlığı belgesidir”


Bu haber toplam 2283 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.