ATATÜRK İLK/ORTAOKULU TEOG SINAVLARINDA BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTI

ATATÜRK İLK/ORTAOKULU TEOG SINAVLARINDA BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTI

Bozüyük Atatürk İlk/Ortaokulu öğrencileri TEOG sınavlarında büyük başarılara imza attı. 8-A sınıfından Yusuf Emre Kahraman 120 soruyu da doğru cevaplayarak...

A+A-

Bozüyük Atatürk İlk/Ortaokulu öğrencileri TEOG sınavlarında büyük başarılara imza attı. 8-A sınıfından Yusuf Emre Kahraman 120 soruyu da doğru cevaplayarak ilçe ve il birincisi olmasının yanı sıra Türkiye 1.’leri arasında da yerini aldı. Aynı zamanda 110 netin üzerinde 18 öğrenci ve 100 netin üzerinde 32 öğrenci ile Bozüyük’te en yüksek ortalamayı yakalayan okul Atatürk Ortaokulu oldu. Okul Müdürü Yusuf Cengiz Yarengümeli, başarıda pay sahibi olan idareci, öğretmen ve öğrencilerini kutlayarak başarılarının devamını diledi. Aile faktörü ile birlikte düzenli çalışma, işbirliği ve doğru yönlendirmenin başarıda büyük pay sahibi olduğunu söyledi.
Yarengümeli, “Öğrencilerimizin bu büyük başarıları imza atmasında şüphesiz ki planlı ve programlı çalışmaları etkili oldu. Derslerini dikkatle dinleyen öğrencilerimiz yetiştirme kurslarında da EBA kazanım testleriyle konuyu pekiştirdiler. Yapılan deneme sınavlarıyla eksiklerini gören öğrencilerimiz, başarının emek harcayarak geleceğini kanıtlamış oldular.
İŞBİRLİĞİ BAŞARI GETİRİR
Okulumuzun yakaladığı bu büyük başarıda şüphesiz ki öğretmenlerimizin büyük payı var. Başarının temellerini ilkokul öğretmenlerimiz atmıştır. 1. sınıftan 8. Sınıfa kadar öğrencileri ilmek ilmek işleyen öğrencilerimiz çocuklarımızı en iyi şekilde 8. Sınıfa hazırlamışlardır. 8. sınıfın başlamasıyla TEOG dersi öğretmenleri gerek derslerde gerekse teneffüslerde soru çözüm masalarında öğrencilerimizin çözemedikleri soruları cevaplamışlar, anlamadıkları konuları anlatmışlardır. Öğretmenlerimiz arasındaki işbirliği, motivasyon ve inanmışlık öğrencilerimize de sirayet etmiştir. 
DOĞRU YÖNLENDİRME
Okul Rehber Öğretmenimizin öğrencilerimize hazırladığı çalışma programları ve doğru yönlendirmeleri ile öğrencilerimizin üzerindeki stresi en aza indirgemiştir. Ayrıca öğretmenimiz, öğrencilerimize verimli ders çalışma ve TEOG bilgilendirme seminerleri yaparak öğrencilerimize doğru ders çalışma yöntem ve tekniklerini göstermiştir. Profesyonel çalışma ürünü olan bu seminerler öğrencilerimizle sınırlı kalmayıp başarının bir diğer ayağı olan velilerle de gerçekleştirilmiştir. Velilerimize yapılan seminerlere rehber öğretmenimizin yanı sıra öğretmenlerimiz ve okul müdürümüz de katılmıştır.  Seminerlerde öğrencilerimizin ve velilerimizin aklındaki soru işaretleri giderilerek yüksek motivasyonla sınavlara hazırlanmaları sağlanmıştır.
BAŞARIDA AİLENİN ROLÜ
Öğrencilerimizin elde ettiği başarıda bir diğer pay sahibi velilerimizdir. Çocuklarımız için her türlü sıkıntı ve fedakârlığa katlanan velilerimiz öğrencilerimize evde en uygun çalışma ortamını hazırlamıştır. Evde mutlu ve huzurlu olan öğrencilerimiz derslerinde ve sınavlarında da başarılı olmuştur.
    Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile aynı inanmışlığa sahip olmak gelecek adına umut vericidir. Elde ettiğimiz başarılar ülkemizin geleceği için birer araç; elde edeceğimiz başarılar içinse birer teminattır” dedi. 

 


Bu haber toplam 3612 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.