BAŞKANLAR BAKICI VE TUNA BEŞTEPE'DE

BAŞKANLAR BAKICI VE TUNA BEŞTEPE'DE

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen şehirlerin kimliği, kentsel dönüşümde gelinen nokta ve ve şehircilik anlayışı konularının...

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen şehirlerin kimliği, kentsel dönüşümde gelinen nokta ve ve şehircilik anlayışı konularının ele alınacağı ve 3 ay sürecek “Şehircilik Şurası” Cumhurbaşkanlığı Kulliyesinde başladı.

Beştepe Milli Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Şehirclik Şurası’nın açılış programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Türkiye’nin her yerinden Belediye Başkanları katıldı.

3-001.jpg
Şehircilik Şurası’nda ilk olarak konuşmalarını gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım;”Hüner bir şehr bünyad etmektir. Reaya kalbin abad etmektir.sözünü hatırlatarak “Asıl marifet,halkın kalbini,ruhunu ve benliğini inşa edecek insana huzur verecek şehirler inşa etmektir.” Dedi. Beştepe’de gerçekleştirilen Şehircilik Şurası’nın açılış töreninde Belediye Başkanlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Ülkemizde, 1950'de nüfusumuzun sadece yüzde 25'i şehirlerde yaşarken, bugün bu oran yüzde 90'ı aşmıştır. Tüm çarpıklıklarına, zorluklarına, sıkıntılarına rağmen insanlar şehirlerde yaşamayı tercih etmektedirler. Bir şeyin düzenli, nizami olması; doğru ve güzel olduğu anlamına gelmiyor. Şehirlerimiz toplumumuzdaki farklılıkları gözeten bir yapıya sahiptir. Özellikle Batı ülkelerinde tek tipçi bir mimari anlayış hakimdir. Hepsi birbirine benzeyen sokaklarda aynı tip binalardan yüzlerce görürsünüz. Aralarındaki farkı anlayabilmeniz çok zordur. Düzenli ama karakteri olmayan şehirleşme, bizim modelimiz asla olamaz" dedi.  

1-001.jpg
Emitt Turizm Fuarı için İstanbul’da bulunan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Şehircilik Şurasına katılmak için Ankara’ya gelirken; Şehircilik ve yaşam alanları oluşturulmasında son derece önemli olan Şuranın düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu belirtti ve Ankara’da gerçekleştirilen Şehircilik Şurası’nda bir çok temasta bulundu.

2.jpg

Bu haber toplam 3143 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.