BİR MESAJLA DÜNYASI KARARDI

BİR MESAJLA DÜNYASI KARARDI

Bozüyük'te, özel bir bankanın ismi kullanılarak telefon ile aranan ve para iadesi yapılacağı vaadiyle gelen mesaja cevap veren vatandaş dolandırıldı. Edinilen...

A+A-

Bozüyük'te, özel bir bankanın ismi kullanılarak telefon ile aranan ve para iadesi yapılacağı vaadiyle gelen mesaja cevap veren vatandaş dolandırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, ilçede özel bir bankanın ismi kullanılarak sahte isimle aranan vatandaş görüşmenin ardından telefonuna gelen mesajı cevaplaması neticesinde dolandırıcılara yaklaşık 60 bin TL civarında para kaptırdı. İddialara göre E.A. (60) isimli vatandaş özel bir bankanın ismi ve sahte isim kullanılarak telefon ile arandı. Telefonda kendisine bankada gerçekleştirdiği bir işlemden dolayı para iadesi yapılması gerektiği bunun için telefonuna gelen mesaja cevap vermesi gerektiği söylendi. Görüşmenin sonrasında telefonuna gelen mesajı da cevaplayan vatandaş bir süre sonra bankaya giderek kendisine iade edileceği söylenen parayı almak istedi. Ancak paranın iadesi bir kenara hesabından yaklaşık 60 bin TL civarında kredi kullanıldığı gerçeği ile karşılaştı. Durumu banka yetkililerine aktaran E.A. dolandırıldığını anlayınca olayla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu. 

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 

 

Bu haber toplam 2747 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.