BOĞAZİÇİ EKSPRES YENİDEN YOLLARDA

BOĞAZİÇİ EKSPRES YENİDEN YOLLARDA

Bilecik’te demir yolu taşımacılığının önemli argümanlarından Boğaziçi Ekspres uzun bir aranın ardından yeniden seferlerine başladı. Boğaziçi...

A+A-

Bilecik’te demir yolu taşımacılığının önemli argümanlarından Boğaziçi Ekspres uzun bir aranın ardından yeniden seferlerine başladı. Boğaziçi Ekspres, Ankara-Arifiye arasındaki ilk seferini geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdi. 

Bozüyük, Karaköy, Bilecik, Vezirhan ve Osmaneli’nde duran Boğaziçi Ekspres haftanın 7 günü hizmet verecek. En pahalı bilet fiyatı ise 55 TL olarak belirlenirken, 240 yolcu kapasitesi bulunan ekspres 4 pulman vagondan oluşacak. 

Ankara-Arifiye hattında çalışacak trenin seyahat süresi yaklaşık 6 ay saat sürecek. 

Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan TCDD Emekliler Derneği Başkanı Remzi Dalgaç; 2012 yılında Eskişehir Arifiye arasında yol yenileme nedeni ile trenler seyrü sefere kapatıldı. Çok üzüldük, sabırla bekledik, arzu ettik, diledi. Bozüyüklü olarak tekrardan işletilmesi için çok çaba gösterdik.  Dilekçeler yazarak Genel müdürlüğe isteğimizi belirttik. Bir ay sonra Çarşı Mahalle muhtarı Bedri Yaz ile TCDD Genel Müdürlüğüne ziyarete gittik, daha sonra ise trenlerin eski yoldan işletileceği müjdesini aldık. 
İlk trenimiz Ankara eksperesi ile başladı. Pamukkale ve Toros Ekspres trenlerininde en kısa sürede işletilmesini bekliyoruz. Bizleri bu konuda yalnız bırakmayan ve tren seferlerinin başlamasında emeği geçen bütün yetkililerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

bogazici-ekspres-yeniden-yollarda2.jpg

Bu haber toplam 2402 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.