MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

İLÇEMİZE YÖN VEREN ORTAK AKLIN BULUŞTUĞU TOPLULUK “BOZÜYÜK KENT KONSEYİ”

A+A-

Kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma usul ve esaslarını düzenlemek için kurulan Kent Konseyleri o ilin müşavere heyetleridir. Dinimizin olmazsa olmazlarından ve Peygamber Efendimiz başta olmak üzere 623 sene üç kıtaya hak, adalet, barış ve kardeşliği götüren Ecdadımızın tatbik ettiği danışma kurulu istişare heyetleri ile olmuştur.  

Üzerinde yaşadığımız, havasını teneffüs ettiğimiz, suyunu içtiğimiz, ekmeğini yediğimiz, kurtuluş şehrimiz Bozüyük’e katkı sağlamak istiyorsak gayret içinde olmamız gerekiyor. Elimiz kalem tutuyorsa kalemimizle, dilimiz laf yapıyorsa kelamımızla, maddi durumumuz iyi ise malımızla, en azından dualarımızla ilimizin ve ilçemizin kalkınması, gelişmesi için gayret göstermeliyiz.  

Bozüyük Kent Konseyi; mahallin en büyük mülki idare amiri veya temsilcisi, belediye başkanı veya temsilcisi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, üniversite temsilcileri, meslek kuruluşları, sendikalar, dernek ve vakıf temsilcilerinden oluşmaktadır. 

Bizler eleştirmeyi seven, eleştirilmekten hoşlanmayan bireyleriz. Bir işin doğru, güzel ve topluma yaralı bir şekilde yapılmasını sağlamak için eleştirmek güzel bir şeydir. Bulunduğu ilçede görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin, o ilçeyi yöneten siyasilerin daha güzeli yapmayı hedefliyorlarsa hataların, kusurların tamiri açısından eleştirilmekte güzel bir şeydir. Yeter ki iyiyi, doğruyu, güzeli yapma isteğimiz olsun. 

Bizler;  

Kentimize ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturulmasında katkıda bulunmak istiyorsak, 

Kentimizin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak ve geliştirmek istiyorsak, 

Kentimizin kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımına katkıda bulunmak istiyorsak, 

 Kentin yaşam kalitesini geliştiren, çevreye duyarlı ve yoksulluğu giderici programları desteklemek istiyorsak, 

Sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunmak istiyorsak, 

Çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak istiyorsak, 

Kent yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunmak istiyorsak, 

Yapacağımız tek şey Kent Konseyinin çalışmalarına yardımcı olmak ve toplantılarına katılmaktır. 

Kent Konsyenin kuruluşunda, hayata geçirilişinde ve çalışmalarında katkı sağlayan  herkese teşekkürler. Kent Konseyi başkanımız Osman Tekeli başta olmak üzere tüm yürütme kurulu üyelerine kolaylıklar diliyorum. Darısı Bilecik’in başına… En kısa zamanda Bilecik Kent Konseyinin oluşturulmasını ve kentin çalışmalarına katkı sağlamasını temenni ediyorum. Bize düşen bir görev olursa seve seve katkı sunmaya hazırım.

Bu yazı toplam 2367 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.