İLK AYRIŞMA BİLECİK’TE YAŞANDI

İLK AYRIŞMA BİLECİK’TE YAŞANDI

22.23 ve 24’üncü dönem Ak Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, FETÖ konusunda Sakarya Gazetesi’nin “MAAŞ DEVLETTEN EMİR KİMDEN” manşeti...

A+A-

22.23 ve 24’üncü dönem Ak Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, FETÖ konusunda Sakarya Gazetesi’nin “MAAŞ DEVLETTEN EMİR KİMDEN” manşeti sayesinde ilk ayrışmanın Bilecik’te yaşandığını söyledi.

Yıllar evvel FETÖ’cü olduğuna inanılan İl Milli Eğitim Müdürü ve daha sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü görevine vekaleten atanan İl Müdürü hakkında (Bu il müdürü 15 Temmuz’dan sonra memurluktan atıldı) Sakarya Gazetesi haberler yapmıştı. Sakarya Gazetesi’nin buna benzer birçok haberlerini göz ardı eden zamanın siyasi ve görevlilerinin yine Sakarya Gazetesi’nin “Maaş devletten emir kimden?” manşetiyle uyandıkları anlaşıldı.

İlimizi üç dönem TBMM’de temsil eden Dr. Fahrettin Poyraz özeleştiri yaparak geçtiğimiz dönemle ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu. Poyraz açıklamasında, “FETÖ terör örgütü denilen grubun o günlerde yaptığı işlerin hayır ve eğitim işleri olduğunu düşündükleri için kendilerinin de destek verdiklerini kaydetti. Niyetlerinin farklı oldukları gördüklerinde ise kendilerini geri çektiklerini ve Sakarya Gazetesi tarafından yapılan “MAAŞ DEVLETTEN EMİR KİMDEN” haberinin ardından ülke genelinde ilk ayrışmanın Bilecik’te yaşandığını ifade etti.

“Hayır ve eğitim işleri yaptıklarını düşünerek destek verdik”

Poyraz açıklamasında, “FETÖ AK Parti kadroları olarak bizim büyük sıkıntımız. Çünkü biz yıllarca ezilmiş olan insanların haklarının korunması anlamında bir mücadele verdik. Özellikle dini anlayışlarından dolayı sıkıntı yaşayan insanların mağduriyetlerinin giderilmesinde de destekler verdik. İlimizde vatandaşa hizmet etme noktasında kim ne yapmak istiyorsa hangi grup hangi dernek bir şey yapmak istiyorsa biz destek de verdik. FETÖ terör örgütü dediğimiz gurubun o günlerde yaptığı işlerin hayır ve eğitim işleri olduğunu düşünerek biz de ilimizde destek verdik. Bozüyük ve Bilecik’te okullarının açılmasına yardımcı olduk. Pek çok projelerine destek verdik. Hatta bürokrat atamaları noktasında da ayrım gözetmedik ve işinin ehliyse o grup bu cemaat diyerek ayrım yapmadık. Ama bir süre sonra niyetlerinin farklı olduğunu gördük.

“MAAŞ DEVLETTEN EMİR KİMDEN” manşetiniz sayesinde ilk ayrışmayı ilimizde yaşadık

Türkiye genelinde belki ilk ayrışmayı biz kendi ilimizde yaşadık. Bu gruptan Türkiye genelinde ayrışan belki de ilk illerden biriyiz. Şubat 2014 yılında sizin haberiniz sayesinde ayrışmanın ilk adımı atıldı. Özel okulun birinde il müdürlerini topladılar. Orada o zamanki Başbakan’ımız Tayyip beyin hükümetimizin, bakanlarımızın aleyhinde bir sürü yalan yanlış iftiralarda bulundular. Siz de büyük bir gazetecilik örneği göstererek haber yaptınız. Biz de böyle bir şeyin asla kabul edilemeyeceğini belirterek bu haberin ardından harekete geçtik. Bu konunun takipçisi olacağımızı söyledik. Biz bir takım şeyleri siyasi nezaketsizlik gereği açıklamadık ama gün gelir belki hatıralarda yazarız. Bu yapı öyle bir yapı ki siz neyle karşılaştığınızı yeni yeni fark ediyorsunuz.

“Ben gereğini yaptım”

Bilecik’te il müdürlerinin bu durumunu devletin en yetkili makamına şikâyet ediyorum. Bunun üzerine devletin en yetkili makamıyla telefonda kavga ediyoruz. Ben Vali Bey’e bunun gereğini yapmasını söylüyorum. O saat 17.00’den sonra yapılmış bir toplantı için işlem yapamayacağını söylüyor. Nitekim yapmadı. Ama ben gereğini yaptım ve o akşam toplantıya katılan ve konuşulanlara itiraz eden il müdürlerinden sadece bir arkadaşımız görevde kaldı. Büyük bir çoğunluğu memuriyetten atılarak tutuklandı. Bu süreç burada erken başladı. Bu sizin haberiniz ardından bizim tavrımızdan da kaynaklandı. Ben şimdi duyuyorum. Siyasette bazen bu gibi çirkef şeylerde oluyor. Siz de desteklediniz. Vekil olarak destek verdiniz. Evet verdik. 2013 ve öncesinde gerek yurt içi ve yurt dışında destek vermeyen yoktu ki. Bunların iyi niyetle millete hizmet ettiğini düşünerek destek verdik, zaten bunu söylüyoruz. Gerek yurt içi ve dışında programlarına katıldık.

“Niyetlerini fark ettiğimizde kendimizi geri çektik”

Ama ne zaman ki bunların hesap ve niyetlerinin başka olduğunu fark ettik. O zaman hemen kendimizi geri çektik. Şimdi bazıları çıkıp bir takım ithamlarda bulunuyorlar. Kimse kusura bakmasın bu Fethullahçı terör örgütüyle AK Parti olarak bizim ülke olarak hepimizin şahıs olarak Fahrettin Poyraz olarak da benim kan davam var. Ben kendi bacanağımı 30 yıllık arkadaşımı kendi elimle mezara koydum. 16 Temmuz akşamı ben Ankara’da cenaze ararken FETÖ terör örgütünün katlettiği insanları bizzat gördüm. Bir özeleştiri yapacaksak siyasetçiler STK’lar v.s. bunu hep birlikte yapmamız lazım. Bundan ders çıkartacağız ve bu örgüte karşı olan mücadele kararlığımızdan da asla vazgeçmeyeceğiz.

“Türkiye’nin hem geçmişinden hem de geleceğinden 10 yılımızı çaldılar”

Bu ayrışma yaşanırken zaman zaman mağduriyetler yaşanıyor. Bunun da farkındayız. Onun için zaten yargının sorumluluğunun fazla olduğunu söylüyoruz. Yargı kendine bu güç verilmişken doğru yanlışı ayırma noktasında adaletin tecellisi noktasında bu yetkiyi kullanması lazım. Hata varsa benim o hatayı düzeltmek boynumun borcudur. Şimdi birileri çıkıp, vekil gitmiş tanık sıfatıyla ifade vermiş diyorlar. Ben söylüyorum. Ben bugüne kadar 13 yıl milletvekilliği yaptığım zaman zarfında doğru bildiğim ne varsa arkasında durdum. Yeri geldi risk aldım. Ama ortada bir yanlışlık varsa, var olduğuna inanıyorsam ve şahit olduğum olaylar varsa da adaletin tecellisi noktasında mazlumun hakkının korunması noktasında sorumluluktan kaçmadım. Türkiye bu süreci Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan aşağıya kadar hep birlikte yaşadı. Belli bir tarihten sonra olayın farkına varıldığında herkes net bir şekilde tavrını ortaya koydu. Bu mücadele devam edecek. Türkiye’nin hem geçmişten hem de gelecekten 10 yılımızı çalan bir terör örgütünden bahsediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 7350 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum