MİNİK NURSİMA'DAN ACI HABER GELDİ

MİNİK NURSİMA'DAN ACI HABER GELDİ

Osmaneli'nde geçtiğimiz Mart ayında lösemi teşhisi konularak ilik nakli olan Nursima Çakmak (3) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Osmaneli'nde...

A+A-

Osmaneli'nde geçtiğimiz Mart ayında lösemi teşhisi konularak ilik nakli olan Nursima Çakmak (3) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Osmaneli'nde yaşayan Fatih ve Seviye Çakmak’ın 3 çocuğundan biri olan Nursima Çakmak’a geçtiğimiz Mart ayında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde lösemi teşhisi konuldu. Çakmak ailesi kızlarının tedavisi için İstanbul’da özel bir hastaneye gitmesinin ardından küçük Nursima için Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi tarafından uygun ilik bulunarak 22 Ağustos’ta ameliyatla nakledildi. 

Nursima Çakmak’ın tedavisi için gerekli olan ilaçlar ise Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in katkısı sonucu Amerikalı bir sağlık firması tarafından temin edildi. Aileye bu süreçte Osmaneli ilçe halkı da kendi aralarında topladıkları yardımlarla katkıda bulundu. 

HAYATINI KAYBETTİ

İlik nakli ameliyatının ardından tedavisi süren Nursima Çakmak, aniden fenalaşınca yoğun bakım ünitesine alınarak, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. 

Öte yandan, minik Nursima Pazartesi günü öğle namazına müteakiben İstasyon Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Osmaneli İlçe Mezarlığı’na defnedildi. 

minik-nursimadan-aci-haber2.jpg

Bu haber toplam 3208 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.