15 TEMMUZ’A HAZIRLANIYOR

15 TEMMUZ’A HAZIRLANIYOR

15 Temmuz'da yaşadığımız hain darbe girişimini unutturmamak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın...

A+A-

15 Temmuz'da yaşadığımız hain darbe girişimini unutturmamak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın girişimleriyle Bozüyük Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz Şehitler Parkı açılışa hazırlanıyor.

15 Temmuz'u anmak ve gelecek nesillere unutturmadan aktarılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen 15 Temmuz Şehitler Parkında çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. O gece yaşanan olayları, çekilen zorlukları ve şehitlerimizi anabilmek için Türkiye'nin dört bir yanında yapılan hazırlıkların bir benzeri de Bozüyük'te yaşanıyor. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın girişimleriyle hain darbe girişimini anmak ve gelecek nesillere bu acı günün önemini anlatabilmek için ilçe genelinde farklı projeler hazırlanmaya çalışılıyor. Bunlardan biri olan çalışmada da hain darbe girişimi öncesi gençlik parkı olarak bilinen alan 15 Temmuz olaylarından esinlenerek güzel bir proje ile yeniden düzenlendi.

525117.jpg

Bozüyük Belediyesi tarafından 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin ardından ülkesi için canını vermiş 15 Temmuz Şehitleri’nin adını yaşatmak ve yapılan hainliğin asla unutulmamasını sağlamak amacıyla 15 Temmuz Şehitleri parkı adını alan 4 Eylül Gençlik Parkı’ndaki anıt yapım çalışmalı özenle sürdürülüyor. Dünyaya demokrasi dersi verilen, 15 Temmuz 2016'da bütün Türkiye vatanı için canlarını ortaya koydu. 249 şehit, 2 bin 193 gazi tarihe isimlerini altın harflerle yazdırdı. 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın amacı da bu isimlerin ölümsüzleştirilmesi ve o isimleri gelecek nesillere aktarılması planlandı. Parkla ilgili açıklama yapan Başkan Bakıcı; "Hain darbe girişimini gelecek nesillerimize hatırlatacak 15 Temmuz Şehitler Parkı projemizi açılışa hazırlıyoruz. Vatanımıza uzanan eller kırılsın" ifadelerine yer verdi.

Mevcut parkın görünümünü tamamen değiştirecek ve ülkenin yaşadığı o kara günlerin anlatılabilmesi için yapılacak olan parkın girişinde İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü görünümünde bir giriş kapısı ve park içinde şehitlerin isimlerinin bulunduğu görkemli bir anıt yer alacak.

11559.jpg

Bu haber toplam 4809 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.