ADLİYE LOJMANLARININ TEMELİ ATILDI

ADLİYE LOJMANLARININ TEMELİ ATILDI

Bozüyük belediye meclisince yer tahsisi yapılarak inşaat çalışmalarına başlanılan adliye lojmanlarının temeli düzenlenen tören ile atıldı. Temel...

A+A-

Bozüyük belediye meclisince yer tahsisi yapılarak inşaat çalışmalarına başlanılan adliye lojmanlarının temeli düzenlenen tören ile atıldı. Temel atma töreninde konuşan Başsavcı Savaş Kılıç, göreve başladıkları günden bu yana adliye personeli ve meslektaşlarının daha iyi ortamlarda çalışabilmeleri için gayret sarf ettiklerini söyledi. Adliye lojmanlarının yer tahsisinden temel atma aşamasına gelene kadar gelinen süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.
Başsavcı Kılıç konuşmasında, ”Bilindiği üzere 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra 16 Temmuz 2016 tarihinde Bozüyük ilçesindeki görevime başladım. Öncelikli olarak bu süreçte olması gereken adli süreci başlatarak soruşturmalar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.

adliye-lojmani-haber-(8).jpg
Bizlerin Adli görevinin yanı sıra idari görevlerimizin de bulunduğu aşikârdır. Sevdiğimiz Bozüyük ilçemizde hâkim-savcı ve adliye personelimizin oturabileceği herhangi bir lojman dışında, bizden sonraki meslektaşlarımızın ve personelimizin bizden daha iyi bir ortamda çalışabilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Bu hususta Adliye Lojmanı Projesi ile ilgili adımlar atmaya başladık. Adalet Bakanı Müsteşarımız Sayın Kenan İpek'in katkıları ile lojman yapımı hususunda büyük bir gelişme sağladık. 

adliye-lojmani-haber-(22)-(3).jpg
Şuan bulunduğumuz yerde temelini atacağımız, bin 115 metrekare arazi üzerine kurulu, her bir dairesi 160 metrekareden az olmayacak şekilde, 15 daireden oluşan, bahçeli, kapalı otoparklı, güvenlikli peyzajı ve çocuk oyun parkı bulunan Adliye Lojmanları inşaatını başlatmış olacağız. Müteahhidimizin bize verdiği bilgiye dayanarak ve Allah'ın izniyle 1 yıldan daha kısa bir süre içinde Adliye Lojmanları inşaatı bitirilerek teslim edilecektir.
Emeği geçen herkese teşekkür etmekle birlikte, özellikle teşekkürü borç bildiğim; başta Adalet Bakanlığımız olmak üzere; Bozüyük adliye lojmanları arsa ve inşaat yapımı hususunda desteklerini esirgemeyen ve lojmanın yapılması amacıyla ödenek sağlayan Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı(ATGV) Yönetim Kurulu Başkanı olan Adalet Bakanı Müsteşarımız Sayın Kenan İpek'e ve diğer ATGV Yönetim Kurulu üyelerine, bizlere yol gösteren yanımızda olan ve arsa arama çalışmalarımızda benimle birlikte tek tek dolaşan ilçemiz Kaymakamı Sayın Hasan Yaman'a, tabi ki arsa devri, imar izni, vb. hususlarda her daim yardımını esirgemeyen, kamu personelinin güvenliğini ön planda tutan, yine Adliye Lojmanları için en uygun yerin bulunması hususunda ricamızı kırmayarak bizimle tek tek dolaşarak önerilerde bulunan Belediye Başkanımız Sayın Fatih Bakıcı'ya ve onun nezdinde emeği geçen tüm Belediye Meclis üyelerimize ve Belediye çalışanlarımıza, işlemlerimizin hızlanmasını sağlayan ATGV Genel Müdürümüz Sayın Kazım Kaşıkçı'ya ve onun nezdinde emeği geçen ve her telefonumuzda bizlere anında bilgi vererek yardımcı olan ATGV personeline; müteahhidimize, mimarımıza ve şuan burada ismini sayamadığım veya unuttuğum tüm arkadaşlarımıza adliyemiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından İlçe Müftüsü Selami Bağcı tarafından yapılan duaların eşliğinde kurban kesilerek adliye lojmanının temeli atıldı.
Temel atma törenine Kaymakam Hasan Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Müftü Selami Bağcı, Cumhuriyet Savcıları, TSO Başkanı Buğra Levent, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli ve bazı adliye personelleri katıldı.   

adliye-lojmani-haber-(38)-(2).jpg

Bu haber toplam 4509 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.