AKPINAR MAHALLE KONAĞI HİZMETE GİRDİ

AKPINAR MAHALLE KONAĞI HİZMETE GİRDİ

Bozüyük Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Akpınar Mahalle Konağı'nın açılışı gerçekleşti. Mahalle konağının açılış programına...

A+A-

Bozüyük Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Akpınar Mahalle Konağı'nın açılışı gerçekleşti. Mahalle konağının açılış programına İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı, Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ak Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'ONLARDA BUNU İYİ BİLSİN'

Açılış kurdelesinin kesimi öncesinde konuşmalar yapıldı. İlk olarak kürsüye Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı geldi. Başkan Bakıcı konuşmasında şunları dile getirdi: 'Göreve geldiğimiz günden itibaren bizlere güvenen ve her zaman yanımızda olan siz değerli hemşerilerimize layık olabilmek için hız kesmeden çalıştık. İlçemizde yıllarca eksikliği yaşanmış hizmetleri bir bir tamamladık. Çünkü bizler;  seçimler için değil,  gelecek nesiller için çalışmayı şiar edinmiş bir belediyecilik anlayışının mensuplarıyız.  “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diyen Şeyh Edebalı’nın  bu sözünü vasiyet kabul etmiş bu toprakların evlatlarıyız. Şükürler olsun ki; bir yandan temel atma törenlerimizi gerçekleştirirken, bir yandan da tamamlanmış çalışmalarımızın açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Birileri hakkımızda; 'Seçim zamanı temel atmak. Böyle siyaset mi olur?' deseler de biz temeli atmış olduğumuz yapıları tamamlayıp vatandaşla beraber açmayı da biliriz. Onlar da bunu iyi bilsinler.

akpinar-(55).jpg

İşte bugün de, 7. Mahalle Konağımızın açılışını gerçekleştirmek için buradayız. Yenidoğan, Tekke, Yeni Mahalle, Çarşı, Yediler ve Kasımpaşa Mahallemizde olduğu gibi, Akpınar Mahalle Konağımız ile de yeni bir  sosyal paylaşım ve ortak kullanım alanı kazandırmış oluyoruz.

'ŞİMDİ GELMİŞ SİZDEN OY İSTİYORLAR'

Sizinle yer sofrasına oturup kete yememiş, kış soğuğunda bir araya gelip tel helvası çekmemiş, lavaş ekmeği yememiş, kıtlama şekerle limonlu çayınızı içmemiş adamlar şimdi gelmiş sizlerden oy istiyorlar. Bizler mahallemizde yapılan her alanda olması gereken zamanda hep buradaydık. Bugün de bu mahallemize değer katacak bu mahallemizin güzelleşmesini sağlayacak bir projede daha yine birlikteyiz.

Bizler Ramazan ayında iftar yemeklerimizde dedik ki biz gönüllerinizin sofrasına geldik. Birileri bu iftarları çok farklı adlandırıyorlar. Ama bizim kültürümüzde gönül sofrasına geldiğimizi muhakkak ki insanlarımız iyi bilmekte. O yüzden bizi gönül sofrasında ağırladığınız için hepinize tekrar teşekkür ediyorum.

akpinar-(46).jpg

'MAHALLEMİZİN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETTİK'

Biz projemizi gerçekleştirirken 'Buraya nasıl bir proje yapmamız gerekiyor' diyerek Meclis Üyemiz Veysel beyle beraber bu mahalle konağının temelini atarken çok farklı olacağını söylemiştik. Birileri yıllar boyunca benim başı kapalı ablalarımın başörtüsüyle uğraşırken bizler bu memlekete hizmet etmeye çalıştık. Bu konağımızda kapalı bacılarımızın teyzelerimizin rahatça düğün yapabilmesi için bir katı onlar için ayarladık. Burada bayanlarımız rahatça düğün yapabilecek. Erkeklerimiz için de ayrı bir salon yaptık. Biz mahallelimizin talepleri doğrultusunda hareket ettik.

'DOĞALGAZA KAVUŞACAK'

Bir doğalgaz konusu vardı. Doğalgazın buraya gelmesi konusunda büyük bir çalışma yapacağız. İmar konusunda plan değişikliği yaptık. Her yıl başında yatırım planlaması yapıyoruz. Biz sözümüzün arkasında durduk.  İnşallah çevre yolumuzun  karşı tarafı önümüzdeki dönem doğalgazımız kavuşacak.

5 yıla sığdırdığımız 160 proje ile Bozüyük’ün gelişimine hep birlikte şahitlik ettik. Hizmetin altında imzamız, kalbimizde Türkiye sevdamız, kalbimizde Bilecik sevdamız, gönlümüzde Bozüyük sevdamız oldu.

Tarihini anlayan ve anlatan kimlikli, kişilikli bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerledik. Bugün tesis zengini yaptığımız ilçemizde, sporun lüks sayıldığı yılları unutturduk. Çocuklarımızı, ailelerimizi, kazandırdığımız parklarımız sayesinde doğayla buluşturduk. İnsan ölçekli ve insan dostu şehir anlayışını ihya etmek için var gücümüzle hep birlikte çalıştık.

akpinar-(10).jpg

'SİZLERE HİÇ MAHÇUP OLMADIK'

Şükürler olsun ki;  5 yıl önce verdiğimiz sözler konusunda sizlere hiç mahcup olmadık. Bu gün büyük bir mutlulukla, vaatlerimizden daha fazlasını şehrimize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Yeniden çalışmaya aday olduğumuz Bozüyük için, geleceğimiz için, gelecek  beş yıl için,  yeniden desteğinizi istiyoruz. Yatırımlarla güçlendirdiğimiz ilçemizi hız kesmeden aynı inançla, aynı tutkuyla büyütmeye devam edeceğiz.

'2 MİLYON 250 BİN TL İLE MAHALLEMİZE DEĞER KATTI'

Günümüz modern yaşamına hizmet edecek çok şık bir alışveriş merkezimiz olsun. İçinde sineması, oyun alanları, mağazaları olsun. Katlı bir otopark ile park sorununa çözüm getirelim istiyoruz.  Çocuklarımızı doğa ile buluşturalım, hem eğlendirelim hem trafik eğitimi verelim. Bir Çiftlik Park’ımız olsun. Kapalı bir yüzme havuzumuz olsun, sporla iç içe bir yaşamı devam ettirelim istiyoruz. Kapınıza gelerek sağlık taramanızı yapacak bir kanser teşhis aracını hizmetinize sunalım. Çalışan genç ailelerimiz için kreşimiz, gündüz bakım evimiz olsun, emeklilerimiz İkinci Bahar Kafesinde hoşça vakit geçirsin istiyoruz. Güneş tarlamızda kendi elektriğimizi kendimiz üretelim. Gençlik kampında gençlerimiz sosyalleşirken, ilgilisi Dodurga Barajı’nda olta balıkçılığı yapsın. Bilim Sanat Merkezimiz, İnönü Savaşları Müzemiz ve Engelsiz Rehabilitasyon Merkezimiz de olsun. İnönü Savaşları Akpınar Şehitliği’nin yanına yapılacak olan Milli Mücadele ve İnönü Savaşları Müzemiz. Bu projemizin ev sahibi Akpınar Mahallemizdir . Projemizin ihalesi yapıldı. Kültür bakanlığımızın da gerekli finansal kaynak sağlandı. Bu müze ile inşallah Bozüyük, Milli Mücadele tarihimizin merkezi olacak.akpinar-(77).jpg

330 günde tamamlanan,1200 metrekare toplam inşaat alanı ile 2 katlı olarak planlanan konağımızın maliyeti yaklaşık 2 milyon tl ihale bedeli ile bitirildi. Düğün salonu, muhtar odası, gelin odası tefrişatı, mutfağa ocak tezgahı, spor aletleri ve soyunma odası dolapları, binanın görsel işleri ile birlikte toplam maliyet 2.250.000 tl olarak mahallemize değer katmıştır.

Spor salonlarımıza spor aletleri, soyunma odaları ile  konağımızın ilk katında muhtar odası, erkekler için düğün salonu ve modern bir spor salonu, ikinci katta ise bayanlar için düğün salonu ile birlikte projemizi bitirmiş bulunmaktayız.

5 yıldır tüm meclis üyelerimizle pek çok işe imza attık. 5 yıl önce beraber yola çıktığımız Veysel beyle beraber bir çok projeyi hayata geçirdik. İşte Albay İbrahim Çolak müzemiz bugün vatandaşlarımızın uğrak yeri. Daha önce orası kötü amaçlı kullanılan bir yerdi. Bugün misafirlerimizi ağırladığımız tarihimizin anlatıldığı bir müze olarak vatandaşımızın hizmetine sunuldu.

'MAHALLEMİZE HER ZAMAN SAHİP ÇIKTIK'

Biz mahallemize her zaman sahip çıktık bundan sonra da  sahip çıkacağız. Bizim vatandaşımıza 'Onlar her şeyin en iyisine layıktır' sözümüz var. Biz sadece Bozüyük'ün sadece belirli mahallelerden oluşmadığını, 10 yıl boyunca bir tane proje yapmadık. Her mahallemize ayrı değer kattık. Her mahallemize ayrı proje sunduk. Bunun mutluluğu ve gururu içindeyiz. Biz olması gerektiği gibi kuvvetli bir ekiple projelerimizi kazandırmaya çalışacağız. Olması gereken benim vatandaşımın en iyi hizmeti almasıdır.

Ben seçimden önce buraya geldiğimde, seçimden sonrada, canı gönülden karşılayan omuzlara alan hiçbir arkadaşımı unutmadım, unutmam da!' dedi.

'FAZLA SÖZE GEREK YOK'

Daha sonra Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı konuştu. Milletvekili Yağcı, Ak Parti'nin tabelasını milletin astığını ve uzun bir yola çıkıldığını ifade ederek: ' Bu yolculuğun bir kaptanı var. O kaptan bugün dünyada saygın liderler arasında. Mazlumların haklarını savunan büyük insan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir yolculuğa çıktık. Sağduyusu güçlü olan insanlara söz söylemeye gerek yok. 2001 yılındaki Türkiye'ye 2001 yılındaki Bilecik'e, 2001 yılındaki Bozüyük'e bakıp bugünkü Türkiye'ye Bilecik'e ve Bozüyük'e baktığımızda çok fazla söze gerek yok. Ama bazılarının gözleri var görmüyor, kulakları var ama duyamıyor, kalpleri var hissedemiyorlar. Onun için bizlerde bazı şeyleri konuşmamız gerekiyor' dedi. Milletvekili Yağcı daha sonra 2001 sonrası Türkiye'yi anlattı.

akpinar-(139).jpg

YAĞCI'DAN BAKICI'YA DESTEK

Milletvekili Yağcı daha sonra 5 yıllık dönemde Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın çok güzel çalışmalarının olduğunu ifade ederek: 'Bu görevi 3 dönem yapan bir kardeşiniz olarak Fatih beyin çalışmalarından büyük gurur duyuyorum. 5 yıl içinde Bozüyük'e yakışır şekilde çok önemli 160 proje gerçekleştirdi. Bu işin başlangıcı. Sizlerin desteği ile bundan sonra kalfalık döneminde daha büyük hizmetleri yapacağından bizler inanıyoruz. Bizler genel idare olarak Fatih kardeşimizin yanında olacağımızı bilmenizi isterim.' dedi.

HASTANE 2 YIL İÇİNDE BİTECEK

Bozüyük'ün hastane problemini çözeceklerini kaydeden Milletvekili Yağcı: 'Seçim öncesinde yetiştirebilirsek hastanemizin temelini atacağız. Nasip olursa 2 yıl içinde de bitireceğiz. Artık 3 noktada sağlık hizmeti alma sıkıntısından sizleri kurtarmak istiyoruz. Gecikmiş bir hizmeti en hızlı bir şekilde sunmanın inşallah gururunu yaşayacağız.' dedi.

Programda son olarak İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala konuştu. Milletvekili Ala Yeni Zelanda'da yapılan saldırıyla ilgili konuşmasına başladı. 49 Müslümanlın şehit edildiğini ifade eden Ala: 'Tek suçları Müslüman olmak. Bu saldırıyı yapan alçakların mesajlarında geleceğiz İstanbul'da Ayasofya'nın minarelerini yıkacağız diyorlar. Osmanlı'nın torunları burada buraya adım atamazlar. Ama oradaki Müslüman kardeşlerimizi şehit ettiler. Allah'tan şehitlerimize rahmet diliyorum.' dedi.

akpinar-(122).jpg

'BUNUN ADI SOSYAL TESİS'

Ak Parti'nin çok önemli işler başardığını ifade eden Milletvekili Efkan Ala, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere değindi. Belediyeciliğin Ak Parti'nin işi olduğunu ifade eden Ala: 'Tevazuya bakar mısınız. Yapılan bu projeye mahalle konağı deniyor. Ama bunun adı sosyal tesis. Büyük şehirlerde bu projeler şaşalarla açılıyor. Hepinize hayırlı olsun' dedi.

Ak Parti'nin 2002'den beri bir çok badire ile karşılaştığını anlatan Milletvekili Efkan Ala, bu badirelerin hepsini milletin sandıkta verdiği güçle açtıklarını söyledi. Osmanlı'dan sonra kurulan devletlerin dağıtıldığını anlatan Milletvekili Efkan Ala, Ortadoğu'da yaşananlara değindi. Türkiye'nin bütünlüğünü koruduğunu ve hedeflerine doğru ilerlediğini kaydeden Milletvekili Ala: 'Biz Türkiye'yi sizin sandıktan çıkardığınız iradeyle büyüttük. Ama buraya kadar gelirken nelerle karşılaştık. Kapatma davası. Hizmetten başka ne yaptık? Milletin oyunu alan bir partiye kapatma davası açtılar. Muhtıra verdiler. 17-25 Aralık'ta darbe teşebbüsünde bulundular. Gezi olaylarını yaptılar. 15 Temmuz alçak darbe girişimini yaptılar. Acaba gezi olayları, 15 Temmuz'un amacı neydi? Hatırlayın Suriye'de olaylar nasıl başladı? Gezi olaylarındaki gibi başladı. Şundan emin olun. Gezi olayları Türkiye'yi Suriye'ye çevirme projesiydi. Yine sizin sokaklardaki duruşunuzla liderimizin dik duruşuyla hepimizin irademize sahip çıkmamızla başarılı olamamıştır. Onun liderliğine de CHP'nin başındaki zat Kılıçdaroğlu bende Taksim'e çıkacağım dedi ve o yakıp yıkanlarla beraber oraya çıktı. Bir siyasi parti genel başkanına düşen sokakta ne işiniz var? Neden memleketin varlıklarını yakıp yıkıyorsunuz neden insanlara saldırıyorsunuz demekti. Siyaset bunun için var. Siyaset problemleri çözmek için var. 6-7 Ekim olaylarında da çoluk çocuk herkesi Diyarbakır'a çağırıp oradaki vatandaşların malını mülkünü yakıp orada onlarca insanımızı katledenlerle beraber olmuş arkasında terör örgütü olduğunu söyleyenlerle beraber olmuşlar. Şimdi de Türkiye'de milletimizin oyuna talipler. Milletimizin bunlara prim verir mi?

15 Temmuz'da Türkiye'de büyük bir iç karışıklık çıkaracaklardı. O sabah o alçaklar başarılı olsaydı. Polis birbirine girer miydi? Asker birbirine girer miydi?  Girerdi. Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına çekmek istediler ve saldırdılar. ' dedi.

akpinar-(51).jpg

AKŞENER'E YÜKLENDİ

Milletvekili Efkan Ala konuşmasının devamında ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yüklendi. Milletvekili Ala şöyle konuştu: '15 Temmuz'dan önce genel başkanı hanımefendi Türkiye'yi dolaştı ne dedi? 'Yurtta sulh' dedi meydanlarda. 15 Temmuzdan önce. 15 Temmuz'da o cuntanın adı neydi? 'Yurtta Sulh'. Peki. Tekrar dolaşırken 16 Temmuz'da ben başbakan olacağım diyordu. 15 Temmuz'da seçim mi vardı, ne vardı? 16 Temmuz'da başbakan olacağım, yurtta sulh diye ortalıkta dolaşan, 15 Temmuz'da darbenin olduğu, 15 Temmuz'da darbe teşebbüsünde bulunanların adının da Yurtta Sulh olduğunu hiç unutmayalım. Şimdi bu da onlara katılmış. Acaba ne için bir araya geldiler? Bunlar mı ülkeyi yönetecekler? Ben neyle karşı karşıya olduğumuzu hatırlatmak için bunları söylüyorum. Türkiye büyük bir saldırıyla karşı karşıyadır. Çünkü her ülkeyi perişan ettiler bir Türkiye'yi edemediler.' dedi.

Konuşmaların ardından Akpınar Mahalle Konağının açılış kurdelesi kesildi. Ardından İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala'ya protokol üyeleri tarafından tablolar hediye edildi. Milletvekili Ala ise kendisine hediye edilen tabloları programa katılan vatandaşlara verdi. Ala'nın bu jesti katılımcılar tarafından alkışla karşılık buldu. Program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. 
akpinar-(20).jpg

Bu haber toplam 5505 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum