Belediye hedefi şaşırdı!

Belediye hedefi şaşırdı!

Hedefini şaşıran Bozüyük Belediyesi’nin emrivaki bu tavrı CHP’nin ‘Özgür basın’ naralarının ise boş olduğunu gözler önüne serdi. 

A+A-

Bozüyük Belediyesi, AK Parti Bozüyük İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Çetin’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımı konu edinen haberimizle ilgili Mesut Çetin’e cevap vermek veya konuyla ilgili açıklama yapmak yerine gazetemize ihtarname çekmeyi tercih etti. Hedefini şaşıran Bozüyük Belediyesi’nin emrivaki bu tavrı CHP’nin ‘Özgür basın’ naralarının ise boş olduğunu gözler önüne serdi. 

Hatırlanacağı üzere, AK Partili Bozüyük İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Çetin, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. İlçede yapımına başlanan tramvay projesini eleştiren Mesut Çetin, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa, “Belediye kavşağından PTT'ye kadar araçlar gidemiyor, trafik felç! Bu yola birde ikinci el "Tramvay" geldiğinde ana caddenin halini düşünemiyorum!” notunu düştü. 

Bozüyük’te, iktidar partisinde uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan daha sonra il genel meclis üyesi olan Mesut Çetin’in bu paylaşımı haliyle haber değeri taşıdığından gazetemizde ve haber sitemizde yer aldı. Ancak Bozüyük Belediyesi hiç üzerine vazife olmayan bir şekilde habercilik dersi verirmişçesine bir ihtarname çekti. Bahse konu ihtarnamede Mesut Çetin’in açıklamalarına öyle anlamlar yüklendi ki Başkan Bakkalcıoğlu’nun itibarsızlaştırılmasından tutun da haber değerinin olmadığına kadar altı boş birçok ifadeye yer verildi. Halbuki; Mesut Çetin’in açıklamalarına veya konuya ilişkin bir cevap verilseydi hem gazetemizde hem de haber sitemizde yer alacağının bilindiğini düşünüyoruz. 

Öte yandan, Bozüyük Belediyesi’ne ait bir itfaiyenin yaptığı kaza üzerine iddiaların yer aldığı haberimize Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık tarafından açıklama yapılmış ve Fındık’ın açıklamaları hem gazetemizde hem de haber sitemizde aynen yayınlanmıştır. 

Sonuç olarak; Bozüyük Belediyesi’nin göndermiş olduğu ihtarnamede gazetemizin asılsız, mesnetsiz, doğru olmayan ve haber değeri taşımayan bir haber yaptığı ifadeleri yer almıştır. Bozüyük Belediyesi’nden gazetecilik dersi almayacak kadar ehil olduğumuzu hatırlatır ve yapacağımız haberlerle ilgili kimseden izin almayacağımızı bildirmek isteriz. Bozüyük’ün tanınmış siyasi figürlerinden Mesut Çetin’in açıklamaları elbette haber değeri taşımaktadır ve habere cevap vermek de Bozüyük Belediyesi’nin en tabii hakkıdır. Ancak bunun yöntemi ihtarname çekmek değil basın açıklaması yapmaktır. Başka yol ve yöntemlerle basını sustururcasına emrivaki ifadeler içeren ihtarname çekmeyi doğru bulmadığımızı beyan etmek isteriz. Nitekim kaza yapan itfaiye aracına ilişkin haberimiz ve sonrasında Mahmut Fındık tarafından yapılan açıklama bizim ilke ve prensiplerimizin en güzel örneğidir. 

Son olarak; Bozüyük Belediyesi’nin mahkeme kararı olmaksızın yayınlamamızı istediği tekzip metninde şu ifadelere yer verilmiştir:

“26.11.2022 tarihinde Yeni Bozüyük Gazetesi’nde ve Bozüyük Haber internet haber sitesinde ‘İl Genel Meclis Üyesi Mesut Çetin ’Trafik Felç! 2. El Tramvay Geldiğinde Caddenin Halini Düşünemiyorum’ başlığı altında;

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mesut Çetin, sosyal medya hesabından Bozüyük Belediyesi’nin çalışmakta olduğu tramvay projesini eleştirerek “Trafik Felç! 2. El Tramvay Geldiğinde Caddenin Halini Düşünemiyorum” dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Çetin yapmış olduğu paylaşımda “Belediye Kavşağından PTT’ye kadar araçlar gidemiyor, trafik felç! Bu yola bir de ikinci el “Tramvay” geldiğinde ana caddenin halini düşünemiyorum!’ dedi. Şeklinde haber yapılmıştır.

Tüm bu iddialar gerçek dışıdır. Belediyemizce ihale ile alınan tramvayların özel üretim olması dolayısıyla ikinci el olması gibi bir durum söz konusu değildir.”

Açıklama yerine ihtarname çekilmesinden Başkan Bakkalcıoğlu’nun haberinin olmadığı kanaatine vardık. Sonuç olarak basın bürosunun daha dikkatli hareket etmesi için uyarılması gerektiğini düşünüyoruz. 

Bu haber toplam 2181 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler