Bozüyük Belediye Meclisi'nin Yılın İlk Toplantısı Yapıldı

Bozüyük Belediye Meclisi'nin Yılın İlk Toplantısı Yapıldı

Bozüyük Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı.

A+A-

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 10 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin ilk sırasında yer alan “Belediye Meclis üyeleri arasından Denetim Komisyonunun kurulmasının görüşülmesi” maddesine istinaden denetleme komisyonuna 5 üyenin seçilmesi oy birliği ile kabul edilirken yapılan kapalı oylamada Denetim Komisyonuna Fatma Ersöz, Seçil Manav, Yavuz Bektaş, Harun Orhan Top ve Adnan Özel seçildi.

whatsapp-image-2023-01-06-at-16-29-03.jpeg

Ardından 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49/3 üncü Maddesi gereği sözleşmeli personelin ücretleri konusu, Belediyede  “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin” 24. maddesi hükümleri doğrultusunda “Geçici İşçi” pozisyonlarının 2023 Mali Yılı için belirlenmesi konusu, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 14.Maddesinin (b) bendinde “Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla ilçemizi başarıyla temsil ederek, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren, derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere antrenörlere; ödül verilmesi için Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

whatsapp-image-2023-01-06-at-16-29-04-1.jpeg

Ardından İlçemiz sınırları içerisinde bulunan ilköğretim okullarında eğitim görmekte olan öğrencilerimize eğitim süresi boyunca haftanın iki günü sıcak çorba ve ekmek ikram edilmesi konusu, “T.C. Bilecik İli Bozüyük Belediyesi Nakdi Yardım Uygulama Yönetmeliği’nin (CANSUYU) ” ekindeki kriter cetvelinde bulunan oranların yeniden revize edilmesi konusu ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (f) bendi gereğince, Bozüyük Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi Ekmek Fırınında satılan 250 gr. Ekmeğin üretim maliyetlerinde meydana gelen artışlar nedeniyle satış fiyatlarının görüşülmesi konusu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Gündemin 8. Maddesinde yer alan “Tramvay sisteminde 3 adet tramvayın test sürüşleri devam etmekte olup, test sürüşleri ve sistem tamamlanıncaya kadar geçecek sürede tramvay ile yapılacak yolcu taşınması hizmetinin ücretsiz olarak sürdürülmesi konusu oy çokluğu ile kabul edilirken Bozüyük Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün 5312 sayılı ve 21.12.2022 tarihli yazısına ve 3194 sayılı İmar Kanununun Ek 10. maddesine istinaden; Tekke Mahalle, 386 ada 129 parselde, Kültürel Tesis (Cemevi) yapılması amacı ile imar planı değişikliği talebi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda son olarak Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karara bağlandı.

whatsapp-image-2023-01-06-at-16-29-04-2.jpeg

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Başkan Bakkalcıoğlu, muhtarlarla görüşerek istek ve taleplerini dinledi. Muhtarlar talepleri doğrultusunda mahallelerine yapılan çalışmalar için Başkan Bakkalcıoğlu’na teşekkür ederken yeni taleplerini ve sorunlarını da ilettiler.

whatsapp-image-2023-01-06-at-16-29-04-3.jpeg

Bu haber toplam 2380 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler