Bozüyük Belediyesi bu politikasından ne zaman vazgeçecek?

Bozüyük Belediyesi bu politikasından ne zaman vazgeçecek?

Kadir ERDAL/Köşe Yazısı

A+A-

Merhaba, ben Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kadir Erdal. Bozüyük’te gazetemizin ve haber sitemizin yazı işlerini yürütüyorum.

Bozüyük’te haber değeri taşıyan haberleri yayınlamaktayız. Bozüyük Belediyesi’ne ait itfaiye aracının geçtiğimiz Eylül ayında düzenlenen 741. Söğüt Şenliklerine göreve giderken kaza yapan araç ile ilgili haber yaptık. Haberimizin ardından Bozüyük Belediye Başkan Yarımcısı Mahmut Fındık beni arayarak bir açıklama yapmak istediğini belirtti. Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık’ın açıklamasından dolayı son derece memnun kaldım. Bozüyük Belediyesi’ne gittiğimde Belediye Başkan Yardımcısı Fındık çok güzel bir şekilde karşıladı. Muhabbet sonrasında Başkan Yardımcısı Fındık açıklamaya başladı, yapmış olduğumuz haberimizi doğruladı ve açıklamasını yaptı. ‘Bozüyük bu iddiayı konuşuyor’ haberimizi teyit eden Başkan Yardımcısı Fındık, kaza yapan itfaiye aracının 1 Ocak’tan sonra yaptırılacağını açıkladı. 

Mahmut Fındık, bahse konu itfaiye aracının kaza yapmasının itfaiye hizmetinin sunulmasında herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermediğini belirterek, “Olası bir yangın veya kaza karşısında eksiğimiz yoktur. 7/24 Bozüyük halkının hizmetindeyiz.

“11 DY 723 plakalı aracımız en son yapılan Söğüt Şenliklerine resmi görevli olarak giderken kaza yapmıştır ve araç devrilmiştir. Dolayısıyla devrilen bu araç İzmir’den satın alındığı firmaya kurtarıcı vasıtasıyla götürülmüştür. Bu araç 9 ton su ve 1 ton köpük kapasiteli bir araçtır. Bu araç bizim itfaiyemizde toplamda 5 tane yangın söndürücü ile birlikte kullanılan araçlardan bir tanesidir. Daha çok çevre köylerimizde kullandığımız bir araçtır. 

Şu anda itfaiyemizde 4 tane daha aracımız mevcuttur. 1 ton su kapasiteli daha çok yüksek binalar için gerekli olan 18 metre merdivenli bir araç, 5 ton su kapasiteli bir araç, bir arazöz 5 ton su kapasiteli, 1 tane kargo 6 ton su kapasiteli olmak üzere 4 adet aracımız kullanımdadır. 1 tane de acil kurtarma aracımız vardır o da 300 litre su ve 60 litre köpük kapasitelidir. Bu kaza yapan araç dışındaki araçlar zaten bizim için yeterli. Kaldı ki Bozüyük Belediyesi itfaiyesi çevre ilçeler hatta iller içerisinde çok kapasiteli bir itfaiyedir. Sadece yangınlarda değil kazalarda kurtarma işlemleri de Bozüyük itfaiyesi tarafından yapılmaktadır. 

Olası bir yangın veya kaza karşısında eksiğimiz yoktur. 7/24 Bozüyük halkının hizmetindeyiz. Haberde yazılanlar doğrudur ve bu bilgileri vermek istedik. Ben ilginiz için teşekkür ediyorum. 

Aracın yapılamamasının sebebi ise ilgili ödenek yok. Bozüyük Belediyesi’nin parası var ancak bütçe içerisinde o meblağ olmadığı için yeni yılı bekliyoruz. 1 Ocak’tan itibaren zaten ihale şartları oluşturulmuş ilgili evraklar tamamlanmıştır ve 1 Ocak’tan itibaren ihalesi yapılarak araç yaptırılacaktır.” dedi.

Biz Yeni Bozüyük Gazetesi ve Bozüyük Haber İnternet Haber Sitesi olarak her zaman yapılan açıklamaları yayınlıyoruz. Haber Değeri taşıyan her türlü yazıyı kendi bünyemizde değerlendiriyoruz. 

26 Kasım’da İl Genel Meclis Üyesi Mesut Çetin “Trafik Felç! 2. El Tramvay Geldiğinde Caddenin Halini Düşünemiyorum” başlıklı bir haberini yayınladık. İl Genel Meclis Üyesi Çetin sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamayı aynı şekli ile verdik. Ardından Bozüyük Belediyesi tarafından elimize ihtarname ulaştı. İhtarnamede tehditvari yazıların olması beni üzdü. Bozüyük’te basını engelleme çalışması olduğunu düşündüm. Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu bu habere ilişkin bir açıklama yapmak isteseydi, biz severek katılıp yapmış olduğu açıklamayı aynı şekilde yayınlardık. Fakat Bozüyük Belediye Başkanı bu şekilde basınla bir araya gelerek açıklama yapmayı tercih etmeyip her defasında ısrarla emrivaki yaparak haber yayınlatmaya çalışmakta. Biz her zaman için yapmış olduğumuz haberlerin arkasındayız. Bozüyük’te siyasetin içerisinde olan, Bilecik İl Genel Meclis Üyesi’nin bir haberini de gidip Bozüyük Belediyesi’nden izin alacak değiliz. 

8 Aralık 2020 tarihinde “CHP İlçe Başkanına Kıyak İddiası” başlıklı haberimizde de aynı şeyler meydana gelmişti. Yapmış olduğumuz haber sonrasında Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu noter tasdikli ihtarname göndermişti. 22 Aralık 2022 tarihinde “Bozüyük Belediyesi, basını susturma kampanyasına devam ediyor” başlığıyla haberi yayınlamıştık. 

Bozüyük Belediyesi basını susturma politikasından ne zaman vazgeçecek?

Sözde kendilerini şeffaf belediyecilik ile yönettiklerini belirten CHP’li belediyeler basına neden şeffaf olmuyorlar? Belediye göndermiş olduğu bu ihtarnameyi hiç yayınlamayabilirdik ama yayınlayarak Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu’nun basını susturma politikasını bir kez daha görmüş olduk. 

Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda; Bozüyük Belediyesi’ne bir kez daha gazetemize ve internet haber sitemize açıklama yapabileceklerini hatırlatıyorum ve iddialara cevap verilmesinin, ihtarname göndererek değil de açıklama yaparak cevap verebileceğini belirtmek istiyorum. İl Genel Meclis Üyesi Mesut Çetin’in bu iddialarına karşılık vermek için ihtarname göndermenin bir çözüm olmadığını belirtmek istiyorum. Eğer Mesut Çetin’in bu açıklamasına karşılık bir cevabınız varsa, basına emri vaki yaptırarak değil de basın açıklaması yaparsanız gazetemizde de yayınlayacağımızı belirtmek isteriz. Bozüyük Belediyesi’nin gazetemize yönelik ihtarnamelerini basını susturma politikası olarak değerlendiriyor, kendilerini yanıltıcı tutum ve davranışlardan kaçınmaya davet ediyorum.

M. Talat Bakkalcıoğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerinden bir süre önce yaptığı mitingte mevcut belediye başkanı ve yönetimine yönelik ‘160 proje yaptım diyorsa yalandır’, ‘Aldıkları paralar fahiş’, ‘Halkımızın parasını çarçur etmeyeceğiz’, ‘Başkanın ekibi kendini yanıltıyor’, ‘Parasını ödemediği konağı açmaya hakkı yok’, gibi söylemleri bulunmuştu. Yapmış olduğu açıklamarda muhalefetteyken acımasızca saldıran Bakkalcıoğlu ne belediyenin ne de zamanın belediye başkanıyla ilgili toplumda olumsuz bir kanaat oluşmasına neden olabileceğini düşünmemişti. Bakkalcıoğlu’nun yapmış olduğu açıklamalar gazetemizde yayınlamıştı ve bununla ilgili Bozüyük Belediyesi İhtarname göndermemişti. 

Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu’nun basını susturma politikası ve açıklama yapmayıp gazetemize ihtarname gönderme tutum ve davranışlardan kaçınmaya davet ediyorum. Takdir her zamanki gibi siz değerli okuyucularımızın ve kamuoyunundur.

Bu haber toplam 3399 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler