BOZÜYÜK MHP YÖNETİM KURULU ÜYESİ FATMA KARUK'TAN  KADINLAR GÜNÜ MESAJI

BOZÜYÜK MHP YÖNETİM KURULU ÜYESİ FATMA KARUK'TAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Bozüyük MHP Yönetim Kurulu üyesi Fatma Karuk, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutladı.Fatma...

A+A-

Bozüyük MHP Yönetim Kurulu üyesi Fatma Karuk, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutladı.

Fatma Karuk açıklamasında, ”Değerli hemşerilerim sevgili kadınlar elleri öpülesi analar öncelikle ülkemizin zor günlerden geçtiği bu günlerde vatan ve millet için mücadele ederken şehit düşmüş gazi olmuş asker, polis, güvenlik görevlisi ve tüm vatan evlatlarının. Kıymetli annelerinin dünya kadınlar gününü kutluyorum.                              

Dünya kadınlar günü 2.’inci dünya savaşından sonra 1960‘lı yıllarda ABD’de de kutlanmaya başlamasının ardından bütün dünyada hızla benimsendi ve 1977 yılında Birleşmiş Milletler tarafından da kabul edilmesiyle resmiyet kazanmış oldu.

Aslında bundan yüzyıllar önce İslam Dininin Yüce Peygamberi, Hazreti Muhammed (SAV) veda hutbesinde insanların birbirleri üzerinde olan haklarından ve özellikle de kadınların haklarından tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiş ve 1400 yıl önce kadın hakları ile ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştu. Yine 20.’inci yüzyılın başında Ulu önder Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olmuştur. Bütün bu mücadelelere ve kazanımlara rağmen, eğitimli de olsa; eğitimsiz de olsa, ülke gelişmiş de olsa; gelişmemiş de olsa kadınlara yönelik baskı, şiddet, mobbing gibi haksızlıklar halen devam etmektedir.

Kadınların yürüttükleri mücadelenin temelinde, kadınların, dünyanın her tarafında yüzyıl önce olduğu gibi, bugün de eşitlik için, bağımsızlık için, politik haksızlıkların ortadan kalkması için, seçme ve seçilme hakkı, günlük çalışma saatlerinin, koşullarının ve ücretlendirmenin kadınların özelliklerine göre, yeniden düzenlenmesi gibi konular; yani kısaca, daha iyi yaşama ve çalışma koşulları elde edebilmek için mücadeleleri devam etmektedir.

Bütün insanlık olarak, duygu dünyamız ve iç âlemimize bir göz atacak olduğumuzda, kadınlarımızın, fiziksel olarak narin yaradılışlarının altında aslında, engin bir dayanıklılık, üretkenlik ve derinlik barındırdıklarını görmek, hiç de zor olmayacaktır. Bu özelliklerinden dolayı, insanlığın kalbi de, duygusal estetiği de kadınlarımız değil midir? Aslında hayatın temel anlamı, hissettiklerimiz ve duygularımız değil midir? Günlük hayatın koşuşturması sırasında,  belki de hayatın gerçek anlamını ıskaladığımız zamanlarda, aslında hayatın temelinin sevgiden ibaret olduğunu bizlere hatırlatan analarımız, kızlarımız, eşlerimiz yani bütün kadınlarımız değil midir?

İnsanlar arasında var olan güzel hasletler ve özellikle de sevgi aslında Yüce Yaradan’ın kendi özelliklerinin, insanlardaki minicik yansımaları değil midir?

Bu sevgi,  kimi zaman bir eşin diğerine, kimi zaman bir ananın evladına, kimi zaman öğretmenin öğrencisine ve en önemlilerinden birisi de talep edilenin; kendisinden yardım bekleyenlere duyduğu sevgi ve şefkat olarak günlük hayatımızda yer bulmaktadır.

İşte bu duygularla birbirimize ailemize, çevremize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, Dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Bu haber toplam 2787 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.