BOZÜYÜK TİYATRO GÜNLERİ MUHTEŞEM GALA PROGRAMI İLE BAŞLADI

BOZÜYÜK TİYATRO GÜNLERİ MUHTEŞEM GALA PROGRAMI İLE BAŞLADI

Bozüyük Belediyesi tarafından “Uluslararası Gençlik Tiyatroları Metristepe’de” sloganı ile düzenlenen Tiyatro Günleri muhteşem gala programı ile...

A+A-

Bozüyük Belediyesi tarafından “Uluslararası Gençlik Tiyatroları Metristepe’de” sloganı ile düzenlenen Tiyatro Günleri muhteşem gala programı ile başladı. Programda acı bir trafik kazasında hayatını kaybeden sevilen tiyatro sanatçısı Erdal Tosun’un da anıldı. Toplam 19 gün boyunca 23 oyunun sahneleneceği tiyatro günleri Murat Kürüz’ün yazdığı ve başrollerini sevilen sanatçılar Hakan Yılmaz ile Hande Subaşı’nın oynadığı “Yetersiz Bakiye” adlı komedi oyunu ile başladı. Yoğun ilgi gören oyun iki seans halinde oynandı.

gala2.jpg
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tiyatro Günleri gala programında “Yetersiz Bakiye” adlı komedi oyununun 20:00 seansı öncesinde kokteyl programı düzenlendi. 

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı programın bu bölümünde basın mensupları ve protokol üyeleri bir araya gelerek tiyatro günlerinin tanıtımını yaptı, soruları cevapladı. Başkan Bakıcı burada yaptığı konuşmada “Bozüyük Belediyesi olarak her alanda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar devam ederken, çalışmalarımızın merkezine gençleri referans alıyor ve bu yönde faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ile birbirinden değerli tiyatrocuları aramızda görmekten mutluluk duyuyor, kendilerini hazırladıkları oyunlar ile aramızda gördüğümüz için teşekkür ediyoruz” dedi. 


Konuşmasının sonunda geçtiğimiz gün hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Tosun'un vefatından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Başkan Bakıcı ayrıca bu etkinliğin düzenlenmesine büyük katkı sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya ve Fatih Dut’a teşekkür etti. Başkan Bakıcı’nın ardından kısa açıklamalarda bulunan ünlü oyuncular Hakan Yılmaz ve Hande Subaşı Bozüyük’te ki tiyatro seyircisinin karşısında oyunlarını sergilemekten duydukları memnuniyeti dile getirerek “Böylesine bir etkinlikte Bozüyük’te sizlerin karşısında olmaktan büyük sevinç duyuyoruz. Kültürel etkinliklere bu kadar çok önem veren Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya çok teşekkür ediyoruz. Umarım oyunumuzdan memnun kalırsınız” dediler. Ulusal basının ve magazin programlarının da yoğun ilgi gösterdiği gala programında Başkan Bakıcı ve ‘Yetersiz Bakiye’nin oyuncuları Hakan Yılmaz ve Hande Subaşı ile röportajlar yapıldı. 

gala3.jpg
Kokteyl programına Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin Çam, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, CHP İlçe Başkanı İhsan Esel ve davetliler katıldı. 
Buradaki programın sona ermesinin ardından tüm protokol tiyatro salonundaki yerlerini aldı. Vatandaşların yoğun ilgisi gözlenen oyunun her iki seansında da salon tamamen doldu. Hakan Yılmaz, Hande Subaşı, Eylül Öztürk ve Tuncay Tunçalp’ın rol aldığı oyunda gereksiz harcamalar yapan evli bir çiftin, kredi kartı borçlarını ödeyebilmek için evlerinin bir odasını kiraya vermeleri sonucu gelişen olaylar tüm izleyenleri kahkahalara boğdu. Oyunun sonunda sahneye gelen Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı keyifli bir akşam geçirdiğini belirterek oyuncuları başarılı performansları için tebrik etti.  Başkan Bakıcı oyunculara ayrıca Bozüyük Tiyatro Günleri’ne katılımları için teşekkür ederek plaket takdim etti. 

Kültür Bakanlığı desteği ile yapılacak olan Bozüyük Tiyatro Günlerinde 2 ülke ve 10 şehirden 14 tiyatro gurubu sahne alırken 5’i çocuk oyunu olmak üzere toplam 23 oyun sahnelenecek. Okul öncesi, 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik çocuk oyunlarında öğrencilerin Metristepe Kültür Merkezi’ne ulaşımları Belediye otobüsleri ile ücretsiz olarak sağlanacak. Yetişkinler için 18 farklı tiyatro, 22 gösterim ile seyirci karşısına çıkarken bu oyunlarda toplam 401 tiyatro sanatçısı sahne alacak. 7’den 70’e herkese hitap eden, sadece eğlendirmek için değil, güldürürken düşündüren oyunların yer aldığı Tiyatro Günleri 19 gün boyunca Metristepe Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek. Oyun biletleri ise bir gün önceden Metristepe Kültür Merkezi’nden temin edilebilecek.

Bu haber toplam 3856 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.