Mucizevi su; Sıçansuyu

Mucizevi su; Sıçansuyu

Bozüyüklüler mutlaka gidip görmeli

A+A-

Bozüyük'e bağlı Kuyupınar Köyünde, Sıçankuyu adlı mucizevi su bulunuyor.
Bozüyük’te emekli jandarma astsubayı Ramazan Karakoç, Bozüyüklü vatandaşlarıın bilmediği ve Kuyupınar köyünde bulunan  sıçankuyu suyunun mucizesinden bahsetti. Normalde hiç suyun olmaması gereken bir yerde oluştuğunu belirten Ramazan Karakoç, Bozüyüklülerin mutlaka gidip görmesi gerektiğini söyledi.
"Bu suyun bulunduğu yer tamamen mucizedir"

Konuyla ilgili  yaptığı açıklamada; "Bozüyük İlçesinin Kuyupınar Köyünün Güney Doğusunda Sıçankuyu adı altında kaya vardır. Bu kaya daire şeklinde olup bu dairenin içinde buz gibi suyu vardır. Bu suyun bulunduğu yer tamamen mucizedir. Normalde hiç suyun olmaması gerekir ancak ilahi kuvvet bu suyu vermiş Sıçankuyusu da köyümüze yakındır.
Yolu vardır normaldir. Araçlarla gidilebilir ancak dağ yolu olduğu için bozulmuştur. Sıçankuyusunun yanında ümmet dinlendi diye düz bir yer vardır. Bu düz yere oturulduğunda çok güzel manzara önünüze gelir. Bozalan Köyü, Karasu Vadisi görülüyor. Ümmet dinlendide ufak çapta piknik yapılır. Sıçankuyusunda su tasla alınır, tasın sapına 1 metrelik sopa ile su alınır suyun ağzı normaldir. Ufak kova ile de su alınır içilir. Köyümüz Bozüyük İlçe merkezine 15 km'dir. Kuyupınar Köyü Nüfusuna kayıtlıyım ve köyümdeki bu doğal güzelliklerin keşfedilmesini istiyorum" dedi.
 


Bu haber toplam 15761 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum