DERS ZİLİ ÇALDI

DERS ZİLİ ÇALDI

İlk ders zilinin çalması ile birlikte ilçe genelindeki okullarda eğitim görecek 13 bin 688 öğrenci ders başı yaptı.Yüzlerce öğrenci ise ilk kez okulla...

A+A-

İlk ders zilinin çalması ile birlikte ilçe genelindeki okullarda eğitim görecek 13 bin 688 öğrenci ders başı yaptı.

Yüzlerce öğrenci ise ilk kez okulla tanıştı.

Bozüyük’te ilk ders zilinin çalması ile birlikte ilçe genelindeki okullarda eğitim görecek 13 bin 688 öğrenci ders başı yaptı. Okul öncesi ve ilkokul öğrencileri ilk defa okulla tanışırken, en az çocuklar kadar heyecanlı olan veliler de okulun ilk gününde çocuklarını yalnız bırakmadı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince okulların giriş ve çıkışlarında gerekli tedbirler alınarak öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitim almaları için uygulamalar yapıldı. Uygulamaların eğitim öğretim yılı boyunca devam edeceği kaydedildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, artık özlemin bittiğini ve yeni dönemin ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte başladığını söyledi. Okulları, çocukların geleceklerini şekillendirmeleri adına hayati adımların atıldığı, tatlı hayallerin kurulduğu ve kararların alındığı bir dönem olarak nitelendirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yarınımızın teminatı çocuklarımızın bu dönemlerini en iyi, en güvenli, en başarılı şekilde geçirmeleri için çaba harcadıklarını belirtti.

“Özlem bitti”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik yaptığı açıklamada,“2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı ilk ders zili çaldı. Özlem bitti, Şimdi koridorlarımızda öğrencilerimizin şen kahkahaları yükseliyor. Okul, çocuklarımızın geleceklerini şekillendirmeleri adına hayati adımların atıldığı, tatlı hayallerin kurulduğu ve kararların alındığı bir dönemdir. Biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları olarak yarınımızın teminatı çocuklarımızın bu dönemlerini en iyi, en güvenli, en başarılı şekilde geçirmeleri için çaba harcıyoruz.

21843929_10155529694591832_1120997049_o.jpg

“En önemli yatırım çocuklara yapılan yatırımdır”

Biliyoruz ki bir ülke için yapılacak en önemli yatırım insan kaynağına özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi daima yükselmek olan toplumlar, asla göz ardı etmezler. Çocuklarımıza kaliteli eğitim imkânları sağladığımız sürece dünya sahnesinde söz sahibi olacak ve değer göreceğiz. Okulların açılmasıyla birlikte artık önümüzdeki günlerde evlatlarımızın eğitim-öğretim meseleleri üzerine yoğunlaşmalıyız.

Bizler yaz tatilinde de boş durmadık. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim -öğretim görebilmesi için çalışmalarımıza  devam ettik.

Onurlu bir mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimiz, çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgi ve kabiliyetlerine göre yetiştirerek onların üreten, düşünen, sorgulayan bireyler olarak hayata atılmaları için büyük bir görev üstlendiler. Gerek geçen yıldan tanıdığınız, çalışmalarına devam eden öğretmenlerimiz gerekse kadromuza yeni katılan arkadaşlarımızla artık daha güçlüyüz. 

Değerli Veliler, bugün bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu, onlar için çok büyük fedakârlık yaptığınızı biliyoruz. Evlatlarınıza, asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı; vatanını başarılarıyla yüceltmeyi; büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığımızı biliniz.

“Başarıya ulaşmak için anne babalara da büyük görev düşüyor”

Başarıya ulaşma adına anne-babalara birkaç önemli hususu hatırlatmak isteriz.

Anne- babalar olarak çocuklarımıza evde huzurlu bir çalışma ortamı hazırlamalıyız. Zira her gün kavga ve gürültünün olduğu bir ortamda, çocuğun başarılı olması çok zordur. Her gün belirli bir saatte yatma ve belirli bir saatte kalkma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Televizyon seyretme ve arkadaşlarıyla oyun oynamayı yasaklamak yerine, uygun zamana ve zemine göre planlama yapılmalıdır. Kişisel temizlik gerek öğrencimizin gerekse toplu yaşam alanını paylaşan herkesin sağlığı açısından çok önemlidir. Bu konuya hassasiyet gösterelim. Özellikle sabahları iyi bir kahvaltı yaptırarak çocuklarımızı okula gönderelim. Mümkün olduğunca güler yüzle ve zamanında onları okula  uğurlayalım. Unutmayalım ki anne ve babanın göstereceği sevgi, sabır ve hoşgörü onlar için en önemli gıdadır. Başarısında da başarısızlığında da bunu unutmayalım. Okul sonrası eve gelince, sıkmadan ve sorguya çekiliyorum hissini vermeden, “Bu gün  okul nasıl geçti?” diyerek kısa bir sohbet yapmaya gayret edelim. Onu önemsendiğimizi hissettirelim. Mümkün oldukça okul öğretmenleriyle görüşüp işbirliği içerisinde olalım. Unutmayalım ki dünyanın en zor işlerinden birisi belki de birincisi insan yetiştirmektir. Öğrencimizle veya okulla ilgili sorunlarınızı mutlaka bizimle paylaşın. Ortak bir görüş ve davranış içinde olmamız öğrencilerimizin lehine olacaktır.

Çocuklarımız geleceğimizin güvencesidir. Onları geleceğe hazırlarken birlikte hareket edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı heyecanını sizlerle paylaşıyor. Bu bağlamda; desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve devamlı yanımızda olan velilerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyor, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi temenni ediyoruz” dedi.

21706860_10155529693401832_1210410757_o.jpg

Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.