MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

DOSTLUK VE KARDEŞLİK…

A+A-

Git rüzgâr, dostuma onu nasıl sevdiğimi anlat.

Mutluysa usulca gel yanıma.

Mutsuzsa, dostun her zaman yanında diye fısılda kulağına.

Unutmasın, yüreğim daima onunla…

 

 

 

Dostluk insanlar arasındaki samimiyet ve sevgiye dayalı bağlılık halidir. Dünya hayatında her insanın onunla samimi olacağı, duygularını paylaşacağı, seveceği ve sevileceği, görüş birliğinde bulunacağı dostlara ihtiyacı vardır.

"Dostluk" sözlükte dost olma durumu ve dostça davranış olarak açıklanmıştır. "Kardeşlik" de kardeş olma durumu, kardeş kadar yakın sayılma, birlik, beraberlik gibi anlamlara gelmektedir.

"Dost" sevilen, güvenilen yakın arkadaş demektir. Dost bilinen kimse ile yakın ve samimi ilişkiler kurulabilir. Böyle bir kişi ile insan, her şeyini paylaşabilir, ona en gizli sırlarını açabilir. Bu durum, aynı zamanda kardeşliktir.

  Dost olmaya, dostlar edinmeye her insanın ihtiyacı vardır. İnsanların kardeşliğe de ihtiyacı vardır. Kardeş gibi birbirini seven ve kollayan insanlar, kardeşlik sayesinde yardımlaşırlar.  Hayatta birbirlerine destek olurlar. Birbirlerini cesaretlendirirler. Kardeşlik kuranların, dostluk kuranlar gibi ortak değerleri vardır, inançları vardır, davranışları vardır. Kur'an-ı Kerim, dostluğu övmüş ve teşvik etmiştir.

   Üç çeşit arkadaşlık vardır. Birincisi ekmek gibidir; her gün onu ararsın. İkincisi ilaç gibidir: lazım olduğunda ararsın. Üçüncüsü mikrop gibidir; o seni arayıp bulur.

Bir dostun sevgisini, muhabbetini hissetmek sanki hayatı anlamlı kılan.. ”Derdin derdimdir” diyebilen insanların varlığını bilmek, “Bu insan gerçekten benim iyiliğimi istiyor”   diyebileceğimiz insanların olması en büyük isteğimizdir hayatımızda…

Bu yazı toplam 1822 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.