GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

Bozüyük Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi. Bozüyük Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Doğan Tunç başkanlığında gerçekleşen...

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi. Bozüyük Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Doğan Tunç başkanlığında gerçekleşen toplantıda 6 gündem maddesi görüşülürken 5 madde komisyonlara gönderildi. 
Toplantıda ilk olarak  Bozüyük Belediyesinin 2017 yılına ait bütçe gelir ve gider kesin hesabı ile Bozüyük Belediyesi Taşınır Mal Hesabına ilişkin çalışmalarla ilgili görüşmeler yapıldı. Bozüyük Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Doğan Tunç, konuyla ilgili kararın bu hafta içinde alınması gerektiğine işaret ederek toplantıya 15 dakika ara verilmesini bu arada Plan ve Bütçe Komisyonunda konunun görüşülmesini istedi. 
dsc_0428.jpg
CHP'li Meclis Üyesi Coşkun Aksu'da bu talebe itiraz ederek bahse konu gündem maddesiyle ilgili yeteri kadar bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. 
Bunun üzerine Meclis Başkan Vekili Tunç'ta gündem maddesini Cuma günü saat:14:30'da görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesini oyladı. CHP'li 3 meclis üyesinin çekimser oyuna karşı, CHP'li Meclis Üyesi Hakkı Demir ve diğer meclis üyelerinin kabul oylarıyla gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonuna giderek Cuma günü saat:14:30'da görüşülmesi kabul edildi.
Toplantıda daha sonra 3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve Emine Aksulu, Mustafa Mutaf, Ahmet Mutaf, Mehmet Mutaf ve Melahat Siyfilli'nin dilekçelerine istinaden; Yeni Mahallesinde Zülfü Ağa Sokak ile Çerençeli Sokak arasında bulunan 286 ada 9-10 ve 18 nolu parselde kayıtlı taşınmazlar üzerinden geçen 7 metre genişliğindeki yolun kapatılması için imar planı değişikliği talebinin görüşüldü. Talep, meclis üyelerinin oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. 
Ardından üçüncü gündem maddesine geçildi. 3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; Çarşı Mahalle, 325 ada da imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi talebi de yine oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. 
Toplantının devamında ise 5393 Sayılı Belediye Kanununun, Belediye Başkanının Görev ve Yetkileri Başlıklı 38. maddesinin (l) fıkrasına istinaden ilgili parselinde şartsız gayrimenkul bağış yapan vatandaşlardan; 2464 Sayılı Belediye Gelirler Kanununun 84. maddesine istinaden ilgili parsel için alınan  ifraz, tevhit harçlarının alınmaması talebinin görüşüldü. Karşılıklı görüş alışverişlerinin ardından gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmek üzere oy birliği ile havale edildi. 

dsc_0436.jpg
METRUK BİNA ARSALARI OTOPARK OLARAK KULLANILACAK
Toplantıda daha sonra Bozüyük Belediyesi Encümenince 3194 sayılı İmar Kanunu' nun 39. ve 40. maddesi gereğince yıkılan metruk binaların arsalarının yeni yapılaşma yapılıncaya kadar Bozüyük'teki otopark ihtiyacını gidermek amacı ile Bozüyük Belediyesince otopark olarak kullanılması talebi görüşüldü. Talep meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Alınan kararla birlikte yıkılan metruk binaların arsalarının yeni yapılaşma yapılıncaya kadar Bozüyük'teki otopark ihtiyacını gidermek amacıyla ücretsiz olarak otopark olarak kullanılacak. 
Bozüyük Belediyesi Mayıs ayı toplantısı daha sonra 3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve Burak Aydın'ın dilekçesine istinaden; Bozüyük İlave Revizyon İmar Planı, Plan Hükümlerinin A Genel Hükümler başlıklı 33. maddesinin;  " Ticaret ve zemin ticaret yapı adalarında asma kat yapılması durumunda, asma katlı zemin kat yüksekliği maksimum 5.50 m. yapılabilir. " ifadesinin  yeniden değerlendirilmesi talebi ele alındı. 
Bozüyük Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Doğan Tunç, talebin İmar Komisyonunda görüşülmesi gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine yapılan oylamada MHP'li Derya Ahmet Baltacı'nın çekimser oyuna rağmen gündem maddesi oy çokluğu ile İmar Komisyonuna havale edildi. 
CHP GURUBUNUN EK MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda daha sonra CHP gurubu tarafından verilen ek gündem maddeleri görüşüldü. Yeni Mahalle'de bulunan Cami Caddesi - Korutürk Caddesi - Gelişim Sokak kavşağında düzenleme yapılmasıyla ilgili talebin görüşülmesini isteyen CHP gurubu, verdikleri ek gündem maddesinde bahse konu yerde araç yoğunluğundan dolayı trafik güvenliğinin tehlikeye girdiğini ve kavşak düzenlemesi yapılmasını talep etti. CHP gurubunun bu önerisi meclis üyelerinin oy birliği ile İmar Komisyonunda görüşülmek üzere havale edildi. 
CHP gurubu tarafından ayrıca Bozüyük Belediye Meclisi tarafından 'Cami Caddesinde tek taraflı araç park yasağının uygulanmasıyla' ilgili alınan karara rağmen, park yasağının neden uygulanmadığı soruldu. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Bozüyük Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Doğan Tunç, meclis olarak park yasağı ile ilgili karar aldıklarını fakat uygulamayı yapacak makamın İlçe Emniyet Müdürlüğü olduğuna dikkat çekti. Bunun üzerine CHP'li meclis üyeleri meclis tarafından alınan kararın neden uygulamadığını sordu. Ardından Meclis Başkan Vekili Mehmet Doğan Tunç'ta İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ilgili bu konuda gerekli yazışmaların yapılacağını ve önümüzdeki meclis toplantısında bununla ilgili bilgilendirme yapacaklarını kaydetti. 
Toplantı daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. 

dsc_0441.jpg


Bu haber toplam 2137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.