MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

HAYAT BAYRAM OLSA…

A+A-

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan-şerif ayını idrak ettik. Cenab-ı Hakkın mükâfatı olan bayramımızı huzur içinde kutladık. Allahımıza ne kadar hamd ve şükretsek azdır. Bize her türlü nimeti veren, canı gönülden yaptığımız duaları karşılıksız bırakmayan rabbimize şükürler olsun.

Bayramlar sevginin, saygının, hoşgörünün, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekiştiği günlerdir. Dargınlar barışır, insanlar akrabalarını hatırlar, büyüklerine olan saygısını pekiştirir, küçüklerine hediyeler vererek onları sevindirir. Hepimiz aynı duyguları paylaşarak bayramlarımızı en güzel şekilde değerlendirdik. Bayram namazında omuz omuza, kap kalbe vererek, aynı anda ellerimizi açarak Allah’ımızdan yeryüzünde yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimizin huzuru, birliği ve dirliği için dualar ettik.  

Şimdi bayramı geride bıraktık. Günlük yaşantımıza geri dönüyoruz. Bugünden itibaren bayram duygusunu hep yaşamamız gerekiyor. Aynı sevgiyi, hoşgörüyü bayramların dışındaki günlerde de göstermemiz gerekiyor.

Aslında bunu yapmak pek zor olmasa… İşyerimize gittiğimizde mesai arkadaşlarımıza tebessüm etsek, onların hatırını sorsak, sokakta caddede karşılaştığımız insanlara selam versek, evimize geldiğimizde eşimize sevgimizi hissettirsek, çocuğumuzu kucağımıza alıp yanaklarına sevgi öpücüğü kondursak, annemiz babamız yanımızdaysa onlara günün nasıl geçtiğini sorsak, uzakta yaşayan eş, dost ve akrabalarımıza telefon açıp hatırlarını sorsak ne güzel yapmış oluruz. Sevgi ve muhabbetin olduğu yerde huzur ve mutluluk olur. Dünyanın bayram olması, insanların ele ele vermesi, dostlukların pekişmesi gerekiyor. Şu dünyadaki en mutlu mutluluk verendir. Şu dünyadaki sevilen kişi sevmeyi bilendir Şu dünyadaki en güçlü kişi güçlükten gelendir Şu dünyadaki en soylu kişi insafa gelendir. Bütün dünya buna inansa.. Bir inansa hayat bayram olsa… İnsanlar el ele tutuşsa birlik olsa uzansak sonsuza… Şu dünyadaki en olgun kişi acıya gülendir. Şu dünyadaki en zengin kişi gönül fethedendir. Şu dünyadaki en üstün kişi İnsani sevendir.

Gelin tanış olalım, işin kolayın tutalım, 

Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz. 

Bu yazı toplam 1673 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.