MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

HAYDİ ÇOCUKLAR OKULA…

A+A-

HAYDİ ÇOCUKLAR OKULA…

 

 

2016-2017 eğitim- öğretim yılını tamamlayan öğretmen ve öğrencilerimizin bir bölümü 20 günlük kısa bir dinlenmenin ardından 3 Temmuz günü öğretim faaliyetlerine devam edecekler. 8. sınıfa geçen öğrenciler dilerse 27 ağustos 2017 tarihine kadar bu kurslara katılabilecek. Yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları adı altında yapılacak olan kurslarda öğrenciler Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi derslerinden kurs alabilecek.

Eğitimci gözüyle değerlendirdiğimizde iki bakış açısı ortaya çıkıyor. Birincisi sekiz ay boyunca okula devam eden bir öğrencinin yaz döneminde dinlenmesi, sistemli bir şekilde yaz dönemini kitap okuyarak, önümüzdeki eğitim- öğretim yılına ait dersleri eğlenceli bir şekilde hazırlık yapmak uygun olacaktır. İkincisi ise kasım ayı içinde yapılacak 1.Teog sınavlarına hazırlanmak için yaz dönemini değerlendirmek, Arzumuz müfredat programlarının eğitim- öğretim dönemi içinde tamamlanması ve çocuklarımızın hak ettikleri yaz tatilini gönüllerince değerlendirmesi… Maalesef bu sistemi bir türlü oturtamadık. Bakanlığın önümüzdeki dönemde Teogla ilgili bir çalışma başlatıldığı ve 2018-2019 eğitim yılında 8. Sınıfa gidecek öğrenciler üzerinde denenmesi… 45 yıldır eğitimin içindeyim. Eğitimden hiç kopmadım… Eğitim sistemini, yenilikleri elimden geldiği kadar takip etmeye ve eğitime katkı sağlamaya çalışıyorum. Üzülerek belirtmeliyim ki eğitimi Türk toplumunun kabul edebileceği şekilde bir sisteme sokamadık. İktidarlar değiştiğinde gelen siyasilerin anlayışına göre düzenlemeleri yapılması normal karşılanabilinir.  Ama tek başına iktidar olan bir anlayışın sık sık değişiklik yapması hoş karşılanamaz. Milli Eğitim politikaları belirlenir ve geliştirilerek devam eder. Milli Eğitim Bakanlarının değişmesi ile eğitim politikasının değişmemesi lazım. Bırakın bakanların değişmesi, aynı bakan tarafından uygulamaya konulan bir sistem birkaç ay sonra uygun olmadığı düşüncesi ile değiştiriliyor.

Teog sistemi aslında tuttu sayılır. Belki ufak bir değişiklik yapılabilir. Kasım ayında yapılan 1. Teog sınavının ocak ayı içinde yapılmasının daha uygun olacağı kanaatindeyim. Sorular ağırlıklı olarak 8.sınıf konularından geldiği için ve yaz döneminde öğrenciler konuların bir kısmını unuttuğu için okulların açılmasından kısa bir süre sonra yapılması sağlıklı olmayabilir.

Yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarına katılacak öğrencilere başarılar dilerken, fedakârlık göstererek bu kurslarda görev alacak öğretmenlere de teşekkür ederim.

 

 

Bu yazı toplam 1740 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.