İÇLER ACISI HALDE

İÇLER ACISI HALDE

Bozüyük ilçesine bağlı Erikli köyü sınırları içerisinde bulunan ve eşsiz doğa manzaralarıyla adından sıkça söz ettiren Atatürk Köşkünün çevresi...

A+A-

Bozüyük ilçesine bağlı Erikli köyü sınırları içerisinde bulunan ve eşsiz doğa manzaralarıyla adından sıkça söz ettiren Atatürk Köşkünün çevresi görenleri üzüyor.
Manzarası ve havadar olması nedeni ile Bozüyük için önemli bir ziyaret noktası Atatürk Köşkün çevresi, maalesef duyarsız vatandaşlar tarafından çöplük haline dönüştürüldü. Erikli Köyü Derneğinin uzun uğraşlarıyla doğa turizmine kazandırılmaya çalışılan bölgenin içler acısı durumu, doğa sever vatandaşların tepkisini çekti. 
Bozüyüklü Doğa sever bir vatandaş hafta sonu gezmek için gittiği Atatürk Köşkünün hali karşısında çok üzüldüğünü dile getirdi. Konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada Atatük Köşküne keşke gitmez olaydım diyerek üzüntüsünü belirtti. 

kosk-(7).jpg
"Keşke gitmeseydik"
Doğa sever Vatandaş; Geçtiğimiz hafta Atatürk Köşküne ailemle birlikte gezmeye gittik. Keşke gitmeseydik diyerek geri döndük. Türkiye Cumhuriyeti topraklarına ait değil mi o bölge diye düşündük. Atatürk Köşkü olarak bildiğimiz yer öksüz bırakılmış. Yoları yol değil, çevresi çöplük gibi. Süs havuzu var ama içi çöplük dolu. İçki şişeleri, kıyafetler, çöpler havuz havuz olmaktan çıkmış. Bir sürü çeşme var ama hiç biri akmıyor. Biz gördüğümüz manzara karşısında çok üzüldük. 
"İlçemizin kalkınması için bence bir şeyler yapılmak istenmiyor"
Buraların doğaya kazandırılması gerekirken bu hale getirilmesi çok üzücü. Arkamızdan yabancı plakalı  bir araç geliyordu. Bizimle birlikte oda bu çevreyi gezdi. Ben utanç duydum. İlçemizin kalkınması için bence bir şeyler yapılmak istenmiyor. Orası doğa yürüyüşlerine uygun bir hale getirilmiş olsa ve bunun ardından dağcılar bu bölgelere gelse Bozüyük'e zararı olmaz faydası olur. Buralara 1000 kişi ziyaret etse hem Bozüyük kazanır hem esnaflar kazanır. Ama ben bunun yapılmak istenmediğini gördüm. Yetkilileri bu duruma kalıcı bir çözüm yolu bulmaları ve bölgeye gelen vatandaşları doğaya karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum" ded.

kosk-(21).jpg


Bu haber toplam 5392 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler