“İçler acısı haldeydi” İhalesi yapıldı!

“İçler acısı haldeydi” İhalesi yapıldı!

Bozüyük'e bağlı Erikli Köyü'nde bulunan Atatürk Köşkü'nün çevresindeki kötü görüntüleri konu alan 'İçler Acısı Halde' başlıklı haberimize Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Şubesince 23 Eylül 2019 tarihinde açıklama yapılmıştı.

A+A-

Bozüyük'e bağlı Erikli Köyü'nde bulunan Atatürk Köşkü'nün çevresindeki kötü görüntüleri konu alan 'İçler Acısı Halde' başlıklı haberimize Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Şubesince 23 Eylül 2019 tarihinde açıklama yapılmıştı. 

Çalışmaların başlanacağını bildiren Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Şubesi,  Bozüyük Atatürk Köşkü’nün içerisinde bulunan Erikli Tabiat Parkının düzenlemesine ilişkin ihale süreci tamamlandı. Tamamlanmış olan ihale 19.02.2022 tarihinde yapımı bitecek. 

ataturk-kosku-eski1.jpg

Selim Yağcı sosyal medyadan yapmış olduğu açıklamada “Bozüyük Atatürk Köşkünün içinde bulunduğu Erikli Tabiat Parkının yeniden düzenlemesine ilişkin ihale süreci tamamlanmış, inşaAllah 19.09.2022 de yapımı bitirilecektir. Hemşerilerimize hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

11.06.2018 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Erikli Tabiat Parkı olarak ilan edilmişti. 23.11.2018 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığınca teslim alındı. 2018 yılında Atatürk Köşkü dahil olmak üzere bakımsız ve kullanılamaz halde olduğu Orman ve Su İşleri Bakanlığınca tespit edilmişti. 

Yapmış olduğumuz haber ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Şubesince 23 Eylül 2019’da Yeni Bozüyük Gazetesi’ne açıklama yapmıştı.  

ataturk-kosku-eski2.jpg

Açıklamada ise "Bozüyük Kaymakamlığının ilgi yazısı ve Yeni Bozüyük Gazetesi’nin 15.08.2019 tarih ve 5513 sayılı nüshasında yayınlanan ‘’İçler acısı halde’’ başlıklı haber incelenmiştir. Söz konusu haberin incelenmesi neticesinde; Habere konu olan Atatürk Köşkünün bulunduğu alan Mülga Orman ve Su işleri Bakanlığımız 11.06.2018 tarih ve 1202 sayılı olurları ile Erikli Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Saha 23.11.2018 tarihinde teslim alınmıştır. Atatürk Köşkü dahil teslim alınan yapılan atıl vaziyette, bakımsız ve kullanılmaz durumda olduğu tespit edilmiştir. Erikli Tabiat Parkı mevcut durumu itibariyle (yol, su, tuvalet eksiklikleri sebebi ile) ziyaretçilere açık bir alan değildir. Gerekli altyapı , üst yapı ve peyzaj çalışmalarına başlanmamıştır. Ancak saha bu haliyle  kontrolsüz olarak vatandaşlar tarafından ziyaret edilmekte, alan da günübirlik piknik faaliyetlerinde kullanılmaktadır. Bu sebeple kontrolsüz olarak giden vatandaşlar tarafından etrafa atılan çöpler, çevreyi kötü gösterdiği gibi bazı art niyetli kişiler tarafından da binalara, tabelalara da zarar verilmektedir. Alan ziyaretçilere henüz açık olmaması sebebi ile bekçi bulundurulmamakta, ancak çöpler belirli periyotlarla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü/Şefliği personeli tarafından temizletilmektedir. Alanda jandarma birimleri tarafından kolluk faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Erikli Tabiat Parkı olarak ilan edilen alanın sahip olduğu kaynak değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve uzun dönemde devamlılığının sağlanması için teknik, idari, sosyal ve ekonomik seçeneklerin belirlendiği, birbiri ile zaman ve yer ölçeğinde ilişkilendirildiği bütüncül, eko sistem yaklaşımlı gelişme planı hazırlanarak onay için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Hazırlanan Erikli Tabiat Parkı Gelişme Planı içerisinde Atatürk Köşkü’nün korunması ve kullanımı ile ilgili hükümler yer almaktadır. Atatürk Köşkünde gerekli röleve çalışmaları ile mimari yapı-doku korunarak ve restore çalışmasının yapılarak; yapının yaban hayatı eğitim merkezi temasıyla düzenlenmesi planlanmaktadır. Erikli Tabiat Parkında, Gelişme Planının ve diğer (altyapı, mimari, peyzaj projeleri vs.) onaylanması sonrasında alan yatırım programına alınarak Atatürk Köşkünün restorasyonu başta olmak üzere gerekli tüm çalışmalara başlanılacaktır" denildi. Hatırlanacağı üzere; bahse konu haberimizde doğa sever bir vatandaşın Atatürk Köşkü çevresinde gördüğü kötü manzarayla ilgili sitemi yer almıştı. Duyarlı vatandaş, gördükleri karşısında çok üzüldüğünü ifade ederek, “Atatürk Köşkü olarak bildiğimiz yer öksüz bırakılmış. Yolları yol değil, çevresi çöplük gibi. Süs havuzu var ama içi çöplük dolu. İçki şişeleri, kıyafetler, çöpler havuz havuz olmaktan çıkmış. Bir sürü çeşme var ama hiçbiri akmıyor. Biz gördüğümüz manzara karşısında çok üzüldük” ifadelerine yer verilmişti.

ataturk-kosku-eski3.jpg

Bu haber toplam 3553 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler