MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Bozüyük Şehir Müzesi Koordinatörü Veysel Kılıç, Bozüyük’te hayata geçirilecek yeni bir proje için Kültür...

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Bozüyük Şehir Müzesi Koordinatörü Veysel Kılıç, Bozüyük’te hayata geçirilecek yeni bir proje için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ile bir araya geldi.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen görüşmede İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği yanına yapılacak Milli Mücadele Müzesi ve mevcut şehitliklerin restorasyon çalışmaları konuları masaya yatırıldı. Milli Mücadele Müzesi projesi ile; kurtuluş için çok önemli mücadelelere sahne olmuş ve milli mücadelenin dönüm noktası olarak adlandırılan İnönü Zaferlerinin yalnızca tarih kitaplarında kalmaması ve yaşanan mücadelelerin öneminin bir müze altında ziyaretçilere daha iyi bir şekilde anlatılabilmesi amaçlanıyor. Görüşmenin sonunda Başkan Bakıcı gösterdiği misafirperverlik ve desteklerinden dolayı Genel Müdür Yalçın Kurt’a teşekkür ederek, Bozüyük Metristepe Anıtı Plaketi takdim etti.
Konu ile ilgili olarak da kısa bir açıklama yapan Başkan Bakıcı, “Yakın zamanda belediyemize ön tahsisi yapılan ve ismi “İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği” olarak değiştirilen şehitliğimize “Bozüyük Milli Mücadele Müzesi” yapılmasıyla ilgili görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı ve proje hazırlıklarına başlıyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen başta Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı Bey’e ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

 


Bu haber toplam 2700 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.