OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR

OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR

 Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Artema...

A+A-

 

Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Artema Fabrikası arasında “Okul -Sanayi İşbirliği Protokolü imzalandı. Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile sanayi kuruluşları arasında imzalanan bu işbirliği protokolleri ile sektörlerin nitelikli işgücü ihtiyacı daha verimli şekilde karşılanacak.

İmza törenine Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de yapılan imza töreninde; Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Arı, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Artema Fabrikası Müdürü Oktay Pehlevan katıldı. 

İmza töreni öncesi konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik’’Bu protokol ilçemizdeki mesleki ve teknik eğitim sisteminin yapısının, ekonomik ve insan kaynaklarına dayalı gereksinimlerinin giderilmesini ve sektörlerin nitelikli iş gücü ihtiyacının verimli bir şekilde karşılanmasını sağlayacak. Mesleki eğitimde yetişen gençlerimiz için kullanılan ´ara eleman´ tabirini artık kullanmadan, mesleki ve teknik eğitimden geçen öğrencilerimizin ilçemizin kalkınmasında ve sanayileşmesinde ara değil ´ana eleman´ olarak rol üstleneceklerine inanıyor ve çalışmalarımızı ve hedeflerimizi buna göre belirliyoruz. Sanayi şehri olan Bozüyük ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum.  Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Artema Fabrikası ile Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin işbirliği içinde çalıştıklarını görüyorum. Birlikte başarılı projelere imza atmaya devam edileceğine yürekten inanıyorum” dedi.

 Bozüyük  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Arı ‘da yaptığı konuşmada, imzalanan işbirliği protokolü ile ‘ Bozüyük’te vasıflı  ara elaman ihtiyacının bulunduğunu tüm işletmelerimiz içinde büyük sıkıntılar oluşturduğunu, bu sıkıntıların okul sanayi işbirliği çerçevesinde işverenlerin kaliteli ve nitelikli elemana ulaşmasının da kolaylaşacağını da bildirdi. Adem Arı, “Bozüyük Sanayimizin güzide işletmesi durumunda bulunan Artema Fabrikası ile yaptığımız protokolün öncelikle okulumuza, ilçemize, ilimize daha sonra ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki günlerde de bu protokollere yenilerini ekleyeceğiz” dedi.

Artema Fabrikası Müdürü Oktay Pehlevan  ‘’Eğitim, bilim, istihdam, sosyal ve kültürel alanları kapsayan ‘Okul Sanayi İşbirliği’ protokolümüz iş gücü arz ve talebin eşleştirilmesinde istihdama önemli katkı sağlayacaktır. Çünkü nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak için düzenlenmiş bu protokol, Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin, yerel-ulusal-uluslararası yarışmalar için hazırladığı projelerde Artema tesis imkânlarından faydalandırılması ve destek olmak amacındayız” dedi.

Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 'nde imzalanan protokol, Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesin 'de eğitim ve öğretim gören öğrencilerin ve bu kurumdaki öğretmenlerin Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Artema Fabrikası ile Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafında ortaklaşa uygun görülecek bilimsel çalışma, araştırma ve projelerine uygun göreceği yer ve zamanlarda tesis,  laboratuvar ortamlarından yararlanmalarını, işletmelerde beceri eğitimi ve istihdam konularında işbirliğini kapsıyor.

Bu haber toplam 2293 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.