ÖN HAZIRLIKLAR TAMAM

ÖN HAZIRLIKLAR TAMAM

Bozüyük Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve ilçe genelindeki tüm alt yapının yenileceği Bozüyük Su ve Atık Su Tesisi Projesi toplantısı Başkan...

A+A-

Bozüyük Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve ilçe genelindeki tüm alt yapının yenileceği Bozüyük Su ve Atık Su Tesisi Projesi toplantısı Başkan Bakıcı ve tüm tarafların katılımları ile gerçekleştirildi.
Toplantıya, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Daire Başkanı Raci Bayer, Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürü Ömer Bolat, Belediye Başkan Yardımcıları, Avrupa Birliği Fon temsilcileri ve danışman şirket olmak üzere tüm taraflar katıldı. 
Toplantıda ilk olarak konuşan Daire Başkanı Raci Bayer; “Bozüyük için son derece önemli olan bu projenin hayata geçirilmesi için çaba gösteren Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya ve projede emeği bulunan herkese teşekkür ederken, özellikle Sayın AK Parti Bilecik Milletvekilimiz Halil Eldemir’e ve Eldemir ailesine teşekkür etmek istiyorum. Yapılan çalışmalar ve hazırlıklar gösterdi ki Bozüyük bu projeyi gerçekten istiyor ve bu yönde çalışmalarına devam ediyor” dedi. 
Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise konuşmasında; “Vekalet döneminde ilk imzaların atıldığı bu projenin bu aşamaya gelmiş olduğunu görmek beni ayrıca mutlu ederken, ilçemize kazandırılacak tüm bu alt yapı projeleri bizim ve kentimiz için son derece önemlidir. Bizler burada bulunan tüm taraflar olarak projenin kabul edilmesi ve bu muhteşem projenin hayata geçirilmesi için üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız” açıklamasında bulundu.
Daha sonra danışman şirket temsilcileri ve Avrupa Birliği temsilcileri toplantıda proje ile ilgili gerekli revizyon ve yapılması gereken çalışmalar hakkında ayrıntılı olarak hazırlana sunum eşliğinde bilgilendirme yaptılar. Bozüyük’e yapılacak olan proje maliyetinin yüzde 66 Avrupa Birliği, yüzde 14 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve geri kalan yüzde 20’si belediye tarafından karşılanacak olmakla birlikte, sürecin en hızlı şekilde gerçekleşmesi için tüm ön hazırlıklar tamamlandı. 2047 yılında Bozüyük için ön görülen nüfusun yaklaşık olarak 110 bin olduğunu belirten uzmanlar, şehri gezerken gösterilen örnek alt yapı durumunun tamamen yenilenmesinin gerekliliğini kapsamlı olarak salonda bulunanlara anlattılar.
Proje toplantısında ise son olarak Bozüyük Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından ilçedeki rutin arıza ve tadilat çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılırken, toplantı sonunda taraflar proje üzerindeki revizyonlar ile Avrupa Birliği tarafından yatırımsal anlamda desteklenen projeler arasında Bozüyük’ün en güçlü adaylardan biri olduğu belirtildi.
Toplantı sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Daire Başkanı Raci Bayer, gösterilen misafirperverlik ve hazırlanan toplantı için Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ederek, görüşmelerin sürdürüleceğini ve tüm tarafların çalışmalarına devam edeceğini belirtti. 
Başkan Bakıcı da toplantı sonrasında yaptığı bilgilendirmede “Bu büyük projeye bir an önce başlamak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

bozuyuk-su-ve-atik-su-tesisi-projesi-tanitim-toplantisit.jpg


Bu haber toplam 1752 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.