SAN FRANCİSCO DEĞİL BOZÜYÜK

SAN FRANCİSCO DEĞİL BOZÜYÜK

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım partisinin 6. olağan kongresine katılmak üzere Bilecik'e geldi. Başbakan Yıldırım'ın müjdelerle...

A+A-

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım partisinin 6. olağan kongresine katılmak üzere Bilecik'e geldi. Başbakan Yıldırım'ın müjdelerle geldiği ilimize Bozüyük'te bu müjdelerden payını aldı. Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada Bozüyük'e yarı olimpik yüzme havuzu yapılacağının sözünü verdi. Muhalefetin Bozüyük'ten geçerken hızlı tren üst geçitlerini ve kavşakları görünce kendilerini  San Francisco'da zannettiklerini belirterek  'Orası San Francisco değil Bozüyük Bozüyük' diyerek muhalefeti tiye aldı. Başbakan Binali Yıldırım, müjdeli haberlerini sıralayarak yaptığı konuşmada yapılan ve yapılacak yeni yatırımlarla Bilecik'in yükselişin şehri olacağını söyledi.

dsc_7355.jpg
        AFRİN HAREKATININ BAŞLADIĞINI AÇIKLADI
İstasyon Kapalı Spor Salonunda yapılan kongrede konuşan Başbakan Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e yönelik havadan harekata başladığını açıkladı. Başbakan Yıldırım: “Şuan itibariyle kahraman silahlı kuvvetlerimiz bir süreden beri milletimizin bölgedeki vatandaşlarımızın başına ağrıtan Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türkmenlere zulmeden PKK, PYD, YPG ve DEAŞ unsurlarını, teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlamıştır. Allah, Mehmetçik’in, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Değerli kardeşlerim, 80 milyon vatan evladının duası askerlerimizledir. Türkiye, dostluğuna dostluklarına önem veren bir ülkedir ancak Türkiye’ye karşı husumet içinde olanlar birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar da en ağır şekilde cezalandırılırlar. Bunu bütün dünya bilmelidir. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Bizim hiç kimseyle herhangi bir sorunumuz yok. Biz bu topraklarda barış hâkim olsun diyoruz. Kardeşlik hâkim olsun diyoruz. Kardeşi kardeşe düşman etmesinler istiyoruz. Bin yıldır bu topraklarda işte tam da burada Bilecik’te Bilecik’ten bir cihan hakimiyetine sahip Osmanlı doğdu. Söğüt’ten yola çıkan bu tarihi yolculuk, 3 kıt'aya yayıldı ve 6 asır boyunca bütün dünyada 3 kıt'ada hep kardeşlik, birlik, beraberlik, huzur içinde Osmanlı hüküm sürdü” dedi.

dsc_7292.jpg
     'BİLECİK YÜKSELİŞİN ŞEHRİ OLACAK'
Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında; Söğüt'ün büyük medeniyet çınarının kökü olduğunu, Bilecik'in ise dirilişin, varoluşun şehri olduğunu ifade ederek: 'Bilecik bugünden sonra yükselişin şehri olacak' dedi.  
Bilecik'in 15 yıldır Ak Parti'yle beraber olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım: 'Bu kutlu yolculuğa çıktığımızda Bilecik bizimle beraberdi. 15 yıl boyunca desteğiniz eksilmedi artarak devam etti. Allah hepinizden razı olsun kongremiz hayırlara vesile olsun, gücümüze güç, yolumuza yol katsın. 
'KARABIYIK'IN HEDEFİ BÜYÜK, GELECEĞİ AYDINLIK'
Biliyorsunuz Bilecik il başkanımız Fikret Karabıyık Türkiye'nin en genç il başkanıydı. Ancak bu ünvanını Nevşehir il başkanına kaptırmış bulunuyor. Ancak başkanımızın gönlü genç, hedefi büyük geleceği aydınlık, başarılar diliyorum." dedi. 
Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Bilecik’te 25 bin kayıtlı üyemiz var bu 25 bin üyenin 10 bini kadınlarımızdan oluşuyor. Ak Parti'nin Ak kadınları sizlerle gurur duyuyoruz. Ak Parti'nin başarısının mimarısınız. Ayrıca 3 bin 500 genç üyemiz var. Geleceğe bu ülkeyi taşıyacak olan sizlersiniz! Gençler sizlerle gurur duyoruruz. Kadın kolları gençlik kolları delegeler mahalle temsilcileri durmak yok durmak yok. Ak Parti'nin rakibi yok, Ak Parti'nin rakibi yine Ak Parti. Ak Parti insanımızın ihmal edilmiş hayallerini gerçekleştiren partidir. Biz ancak millete hizmet için siyaset yaparız. Bu davaya omuz verdiğiniz için hepinizden Allah razı olsun." dedi. 
Başbakan Yıldırım Ak Partili kadroların siyasi bir hırsının olmadığını, hizmet aşkının olduğunu ifade ederek: 'Bu ülkede herkes inandığı gibi yaşayacak. Türkiye düşmanlarının heveslerini kursaklarında bırakmak için birbirimizi daha çok seveceğiz' dedi. 
Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında ise 15 Temmuz hain darbe günü, Bilecik'in darbecilere geçit vermediğini ifade ederek: "Bu alçaklara geçit vermediniz. Bu ezanları dindirmediniz. Bu al bayrağı indirmediniz. 15 yıldır davamıza sahip çıktınız. Umut oldunuz. 80 milyonu kardeş bildiniz. Durmayacağız, duraksamayacağız bu bayrağı daha da yükseltmeye çalışacağız. Ne diyor Şeyh Edebali, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. " dedi.

 dsc_7379.jpg
         MUHALEFETİ TİYE ALDI
Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında muhalefet partilerin Bozüyük'teki kavşaklardan geçerken 'San Francisco'ya geldik' dediklerini ifade ederek: 'Orası Bozüyük Bozüyük' diyerek seslendi. 
Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında ise Ak Parti Bilecik Eski Milletvekili Fahrettin Poyraz, Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Bilecik için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. 
Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında Bilecik'e 15 yılda 9 milyar yatırım ve destek sağladıklarını ifade ederek:  'Bilecik’e 15 yılda 9 milyar yatırım ve destek sağladık. Helali hoş olsun. Bilecik daha fazlasını hak ediyor, daha fazlasını yapacağız inşallah. 
2002 yılında 13 milyon dolar olan ihracat bu sene itibariyle 100 milyon dolara ulaştı. Bilecik'e 500 yeni derslik yaptık. 2007 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesini kurduk. ilimizde 2500'ün üzerinde konut yapıp, hak sahiplerine teslim ettik. Bilecik'in geleceğini inşaa ediyoruz." dedi .

26904026_1590725740981370_125974449042005097_n.jpg
       BAŞBAKAN'DAN MÜJDELER
Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında müjdelerle devam etti.  Başbakan Yıldırım: 'Söğütlü kardeşlerime bir müjdem var. Söğüt'te toplu konut yapımına başlayacak, hayırlı uğurlu olsun. Bozüyük'e de bir müjdem var. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu yapacağız. Bu havuzda, uluslar arası yarışmalarda şampiyon çıkarmalarını bekliyoruz.
Bilecik'e  1299 Ulu Çınar Prjesi kapsamında Osmanlı tematik park yapılacak. 200 dönümlük bir araziye park olacak ve bizde kendisine gereken desteği vereceğiz hayırlı uğurlu olsun." dedi. 
Yapımına Ak Parti iktidarından önce başlanan 5 sağlık tesisini bitirdik, hizmete hazır. Bunun üzerinede birisi hastane olmak üzere, 11 sağlık tesisi daha yaparak bitirdik, hizmete açtık. Yakında Bilecikliler merkez devlet hastanesini de bitirmiş olacağız, sağlığınıza sağlık katacağız hayırlı uğurlu olsun.
'KURULUŞUN VE KURTULUŞUN BEŞİĞİ İÇİN DURMAK YOK YOLA DEVAM'
Hastanede yapmak yetmez. İçine de gerekli eğitilmiş uzman insanları koymak lazım, alet edevat cihazları koymak lazım. Bilecik’te uzman hekim sayısı 2002’de 47 idi, bugün 121 tane uzman hekimiz var. İşte sağlıkta nerden nereye geldiğimizi açıklıyor. 112 sağlık istasyonu sayısını 12'ye ambulans sayısını da 30'a çıkarttık. 
Bilecik'i Kütahya'ya Bolu'ya Eskişehir'e Sakarya'ya bölünmüş yollarla bağladık. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böleriz Türkiye'yi böldürmeyiz. 15 yılda Bilecik'e 141 km daha duble yol yaptık. Toplamda 162 km bölünmüş yolumuz oldu.
221 milyon nakit hibe tarım desteği yaptık. 700'ün üzerinde çiftçiye faizsiz kredi verdik. 2003'ten bu yana 770 esnafa 9 milyona yakın destek verdik. Bilecik büyüyecek Türkiye büyüyecek Kuruluşun ve Kurtuluşun beşiği için durmak yok yola devam. Bilecik'e 10 tane daha baraj yapıyoruz' dedi.
PARTİLİLERE SESLENDİ
Başbakan Yıldırım Ak Parti'nin her kongrede büyümeye devam ettiğini ifade ederek, 2019 seçimlerini işaret etti. 'Bilecik 2019'a hazırmı?' diye soran Başbakan Yıldırım: "Bu millet kendi için yapılanı asla unutmaz. Bir kez daha kapı kapı dolaşmaya, sıkmadık el bırakmamaya hazırmısınız? Bizim bu ülke için davamız var. Bize susmaki durmak, yorulmak yok. Çünkü Ak Parti 80 milyon'a ümit oldu, güven verdi, geleceği inşa etti. Diri olduk, iri olduk birlikte Türkiye olduk.' dedi. 
Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından kongre oy verme işlemiyle devam etti. 

26814696_1590726057648005_7426176816786715155_n.jpg

Bu haber toplam 7154 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.