SÖĞÜT MEHTERANI KURULDU

SÖĞÜT MEHTERANI KURULDU

Vali Süleyman Elban,"Osmanlı çınarının tohumlarının atıldığı Söğüt'te Ertuğrul ruhunun, Osmanlı ruhunun yaşamasını istiyoruz"Bilecik Valiliği...

A+A-

Vali Süleyman Elban,"Osmanlı çınarının tohumlarının atıldığı Söğüt'te Ertuğrul ruhunun, Osmanlı ruhunun yaşamasını istiyoruz"

dsc_5054.jpg
Bilecik Valiliği öncülüğünde, Söğüt ve yöresinde kuruluş ve diriliş ruhunun yaşatılması, genç kuşaklara aktarılması, tarih bilincinin yaşatılması maksadıyla ortaokul öğrencilerinden oluşan Söğüt Mehteranı kuruldu. 
Bu yıl Şubat ayında çalışmalarına başlayan Söğüt Mehteranı, başta Söğüt Şenlikleri olmak üzere önemli gün ve etkinliklerde konser verecek.  
Projenin mimarı olan Vali Süleyman Elban, Söğüt Mehter Takımı'nın kuruluş amacından bahsederken,"Osmanlı çınarının tohumlarının atıldığı Söğüt'te Ertuğrul ruhunun, Osmanlı ruhunun yaşamasını istiyoruz" dedi. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Elban şu ifadelere yer verdi:
"Ülkemizde birçok belediyeye, kuruma, okula ait mehter takımı var. Ancak biz özellikle Söğüt'te bir mehteran takımı olsun ve takımın hepsi ortaokul öğrencilerinden oluşsun istedik. Tabi bazı enstürmanlara ortaokul çağındaki öğrencilerimizin gücü yetmediği için liseden de takviye aldık, 58 kişiden oluşturduk. 
Mehteranımız Şubat ayında kuruldu. Ertuğrul ruhunun, Osmanlı ruhunun, çınarın tohumunun atıldığı bu topraklarda yaşasın istiyoruz. Bu ruhu da yaşatacak olanlar çocuklarımız, gençlerimiz. 
Bu mehteran takımından çeşitli nedenlerle ayrılmak zorunda kalan çocuklarımızın yerine yine ortaokul öğrencilerinden alacağız. Dolayısıyla bizim mehteranımız hep ortaokul öğrencilerinden oluşacak. Onlar büyüdükçe de geriden gelen kuşaklara onlar aktaracak. Söğüt'e Söğüt mehteranı çok yakışacak" dedi. 

dsc_5008.jpg
 

Bu haber toplam 2740 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.