SON SÖZÜ BAKANLIK SÖYLEYECEK

SON SÖZÜ BAKANLIK SÖYLEYECEK

Bozüyük Muratdere köyü mevkiine kurulması planlanan 'Bakır -Molibden Açık Ocak Kapasite Artışı, Flotasyon Tesisi ve Atık Depolama Tesisi' projesine İl...

A+A-

Bozüyük Muratdere köyü mevkiine kurulması planlanan 'Bakır -Molibden Açık Ocak Kapasite Artışı, Flotasyon Tesisi ve Atık Depolama Tesisi' projesine İl Genel Meclisi olumsuz rapor verdi. Meclis tarafından uygun görülmeyen projeyle ilgili son sözü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyleyecek.
İl Genel Meclisi Ekim ayı 4. birleşiminde Bozüyük Muratdere köyü mevkiine kurulması planlanan 'Bakır -Molibden Açık Ocak Kapasite Artışı, Flotasyon Tesisi ve Atık Depolama Tesisi' projesiyle ilgili komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. 
İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Araştırma ve Geliştirme Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu, projenin gerçekleşmesi halinde cevher stok sahası, atık depolama alanı, paso depolama alanının köy yerleşim alanının hemen üzerinde olması, tesislerin kurulacağı alan ve maden çıkarılacak sahalarda ağaç yoğunluğunun (72 bin ekonomik değerleri olan ağaç ve diğerleri) gözlendiğini ve ekonomik denge ile doğal hayatı olumsuz etkileyeceğinin görüldüğünü, çevre köylerin ve Muratdere köy halkının olumsuz kanaatlerinin olmasından dolayı ruhsat verilmiş ilgili projeyi uygun görmedi. İl Genel Meclis Üyeleri de komisyon raporlarını oy birliği ile kabul etti. 

SON SÖZ BAKANLIKTA
Meclis tarafından uygun görülmeyen projeyle ilgili karar, İl Özel İdaresi tarafından Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğüne iletilecek. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de İl Genel Meclisinin projeyle ilgili aldığı kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderecek. Bakanlık, meclisin aldığı kararı değerlendirerek Muratdere Köyü mevkiine kurulması planlanan 'Bakır -Molibden Açık Ocak Kapasite Artışı, Flotasyon Tesisi ve Atık Depolama Tesisi' ile ilgili son sözü söyleyecek. 
FİRMA YETKİLİLERİ MECLİSTE
Diğer yandan Muratdere Madencilik San. ve Tic. A.Ş. yetkilisi Orkun Başer ile Proje Koordinatörü Hasan Kutlu da İl Genel Meclisi'nin 4. birleşimine katıldı. Başer ve Kutlu gerçekleştirilmesi planlanan 'Bakır -Molibden Açık Ocak Kapasite Artışı, Flotasyon Tesisi ve Atık Depolama Tesisi' projesiyle ilgili meclisi bilgilendirdi. 

20171005aw189602_02.jpg
 


Bu haber toplam 2151 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.