TEMELİ ATILDI

TEMELİ ATILDI

 Bozüyük Belediyesi tarafından yapılacak olan kapalı pazaryeri inşaatı için eski sanayi karşısındaki mevcut alanda temel atma töreni düzenlendi....

A+A-

 

Bozüyük Belediyesi tarafından yapılacak olan kapalı pazaryeri inşaatı için eski sanayi karşısındaki mevcut alanda temel atma töreni düzenlendi. Cuma namazı sonrasında protokol mensupları ve vatandaşların katılımıyla kapalı Pazar yerinin temeli atıldı.

Yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen Kapalı Pazar yerinde 14.250 metrekare kapalı alan içerisinde 1 adet dükkân alanı 31 metrekare olan 30 adet dükkân ve kiralanabilir alan bulunuyor. Kapalı Pazar yeri ayrıca tuhafiye bölümü 679 kişilik, sebze- meyve bölümü de 859 kişilik olarak planlandı.

unnamed-(6)-018.jpg

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, bir doğal afet sonucu yıkılan kapalı Pazar yerinin temelini atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yıl sonuna kadar inşaatın tamamlanarak hizmete açılacağının müjdesini verdi.

Başkan Bakıcı konuşmasında, “Evet insan ömrü dediğiniz nedir ki en fazla 80-90 yıl, ömürler, mevkiler,  koltuklar gelip geçici ama yapılan hizmetler kalıcı. İşte göreve başladığımız ilk günden itibaren bu bilinçle hareket ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ramazan ayını da yoğun bir şekilde dolu dolu geçirdik. Öncelikle huzur içerisinde idrak ettiğimiz mübarek Ramazan Bayramının ardından sizlerle böyle önemli bir yatırımımızın temel atma töreninde bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum.

Mübarek Ramazan ayı içerisinde Yediler Mahallemizi, 1,5 milyon TL’ye mal ettiğimiz, adını Şehit Mahmut Ekinay Parkı olarak verdiğimiz yeni bir park ile buluşturduk. Yine yapımına devam ettiğimiz, Cemalettin Köklü Parkı, Manişar Parkı ve 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin ardından ismini “15 Temmuz Şehitleri Parkı” olarak değiştirdiğimiz 4 Eylül Gençlik Parkı’mızda darbe girişimini unutturmamak ve gelecek nesillere anlatabilmek amacıyla olayı anlatan büstlerin yer alacağı Parkımızın açılışlarını en yakın zamanda yine hep beraber yapacağız. Akpınar Mahalle Konağı, Hayvan Barınağı, Kapalı Spor Salonu, Yüzme Havuzu ve Devlet Hastanesi projelerimiz de planladığımız projelerimizdir.

unnamed-(11)-005.jpg

Biliyorsunuz ki Kapalı Pazar geçmiş dönemde yapılmış, yoğun kar yağışına dayanamamış ve 2015 yılının başlarında yıkılmıştı. Eski belediye başkanının 14 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı üzerinde çatısı olan tek bir bina vardı, kapalı Pazar oda yıkıldı. Allah’tan olayın gece olması büyük bir faciayı önledi. Eğer Salı günü yıkılmış olsaydı pek çok vatandaşımızı orada kaybedebilirdik.  Kapalı pazarın yıkılmasının ardından vatandaşlarımızın Pazar ihtiyacının karşılanması için idare olarak acil çözüm bulmak amacıyla yola koyulduk. Öncelikle Pazarı Abdullah sokağa taşıdık. Fakat yazın kavurucu sıcaklar, kışın yağmur ve kar yağışı gerek esnafımızı gerekse alışverişe giden vatandaşımızı çok üzdü. Bizim birinci önceliğimiz vatandaşımızdır,  Vatandaşımız her şeyden değerlidir Bunun için daha önceden belirlediğimiz yatırım programımızda, verdiğimiz seçim vaatlerimizin sırasında değişiklik yaparak Bozüyük için en acil ihtiyaç olan kapalı Pazarın yapımı için çalışmalarımızı başlattık.  Burayı kullanacak Pazarcılarımızla ve dernek başkanları ile irtibata geçerek nasıl daha kullanışlı olur diye fikir alış verişinde bulunduk, pek çok görüşme yaptık. Ardından projemizi oluşturarak bu gün de sizlerle birlikte temelini atıyoruz.

Rabbim Kapalı Pazarımızı inşallah kazasız belasız bir şekilde tamamlayıp, yine böyle yoğun bir katılımla hizmete sunmayı nasip etsin inşallah. Bizler her zaman verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Güçlü Gelecek Güçlü Bozüyük için verdiğimiz sözleri sırası ile birer birer yerine getiriyoruz. Bunun ispatı da birlikte geçirdiğimiz 4,5 yıl içerisinde Bozüyük’e yaptığımız yatırımlar.  İçimizdeki bitmek tükenmek bilmeyen hizmet aşkı ile çalışmaya devam diyor, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

unnamed-(10)-011.jpg

Ardından söz alan Milletvekili Halil Eldemir, her geçen gün gelişen ve değişen Türkiye de Bozüyük olarak pay alabilmek için çalışmaya gayret ettiklerini söyledi. Milletvekili Eldemir konuşmasında, “Bugün burada Bozüyük Belediyemizin en büyük yatırımlarından biri olan kapalı pazar yerinin temelini atacağız. İnşallah en kısa sürede bunu tamamlayıp Bozüyüklü hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.  2015 yılının üzerinden yaklaşık 2,5 sene zaman geçti. 2,5 sene zarfında gerek 2015 seçimlerinde sahada gezerken gerek hemşerilerimiz ile hasbihal ederken kapalı pazar yerinin kar yükünden dolayı göçmesinden kaynaklı ciddi bir talebi karşı kalmış idik buna duyarsız kalmadık ve neticesinde de hukuki süreçleri tamamlandıktan sonra hemen projelerini yaptırıp şuanda da temelini yaptıracak duruma getirdi. Bundan dolayı da başkanıma teşekkür ediyorum. Türkiye her geçen gün değişiyor, her geçen gün gelişiyor bir taraftan da bizde Bozüyük olarak gelişmeye, gelişmelerden de payımızı almaya gayret ediyoruz. Bugün gerek merkezi iktidar olarak Bozüyük'te geçmişte yaptıklarımız belli ama son iki yılda gerçekten Bozüyük'te birçok alanda birçok bakanlığımızın yatırımları oldu. Az önce Belediye başkanımız bahsetti. Bizde Bozüyük devlet hastanesini yatırım programına aldık. Bundan önce iki farklı noktada olan sağlık hizmetlerimiz Allah nasip ederse tek noktada hizmet veremeye başlayacak. Şuan bunun uygulama projelerimiz tamamlanmak üzere. Bununla ilgilide ihalemizi yılsonuna kadar yaptırıp temelini atacağız. Bozüyük’ümüzü bölen demir yollunda devlet demir yolları ile üç tane yapacağımız köprülü kavşakla, hemzemin geçitleri artık köprülü kavşak olarak alt geçit olarak sorun olmaktan çıkacak. Sadece bugünü değil geleceği planlıyoruz, geleceği hedefliyoruz. Bundan sonra Bozüyük’ün önümüzdeki 50 yılla alakalıda içme suyu problemi kalmasın diye bir taraftan Bozüyük’ün göletlinin projesine girdik.

Sadece sanayi olarak değil insan kaynağı olarak da insanımız en iyi şekilde yetiştirerek eğitim anlamında da yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. İşte üniversitemizde 4 yıllık bir fakültemiz şimdi açıldı. Önümüzdeki günlerde de ikinci fakültemizin açılması için gerekli çalışmalarımız var. Bozüyük'te bir okulumuz hariç bütün ilkokul, ortaokul, lise tekli eğitim yapıyoruz. Allah nasip ederse o bir okulumuzda da en kısa sürede tekli eğitime geçmek için yatırım programına bir okulumuz aldık ve onun da inşaatına bu sene başlamış olacağız. Diğer yandan şehrimizin kütüphanesini daha iyi daha güzel hale getirmek için bir kütüphane projemizi ihale etme aşamasındayız, projelerini yaptırıyoruz. Bir yandan Bozüyük’ümüz vergi dairesi ile ilgili bir konusu vardı onu da şuanda bir tane maliye sarayı yaptırıyoruz. Tüm bunları hep birlikte programlayacağız genelde de yerel de hep birlikte Bozüyük’ümüze daha fazla hizmet vermeye gayret edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Selami Bağcı tarafından yapılan dualar eşliğinde kurban kesilerek kapalı Pazar yerinin temeli atıldı. Temel Atma törenine eski Bakan ve milletvekili Bahattin Şeker, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, İl Genel Meclis üyesi Nizamettin Çam, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

unnamed-(9)-013.jpg

Bu haber toplam 5275 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.