MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

TEOG(Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) BOZÜYÜK BAŞARISI

A+A-

Orta öğretime geçişte teog sınavlarının önemi çok yüksek. Okul başarısının eklenmesi sonucunda öğrencilerimizin hangi okullarda okuma hakkını kazanacağı belli olacak. Bozüyük, teog sınavlarının açıklanmasından sonra başarısını, başarıyla birlikte eğitimdeki kalitesini ortaya koydu. Sınava giren öğrencilerden 16’sının Türkiye birincisi olması eğitimin kalitesini ortaya koydu.

16 Türkiye birincisi ile birlikte 200 öğrencinin 115 üzeri net yapması bu başarının tesadüf olmadığını gösteriyor.

Başarıda payı olan öğrencilerimiz başta olmak üzere, velilerimizi, öğretmenlerimizi, okul yöneticilerini ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü tebrik ediyorum.

Başarıda payı olanları tebrik etmekle birlikte bu başarının nasıl elde edildiğini de irdelemek gerekiyor. Her başarının mutlaka ekip çalışmasından geçtiğini biliyoruz. Bir kişiye bağlamak hata olur. Bazen şunu söyleriz. “Ben olmazsam eğitimin kalitesi düşer, ben gayret göstermezsem başarı elde edemezler, beni bu görevden alırlarsa eğitimin allak bullak olduğunu görürsünüz” gibi sözler hiçbir zaman gerçeği yansıtmaz. Hangi makamda olursa olsun kimse bulunmaz Hint kumaşı değildir. Bozüyük teogdaki başarısı ile bu gerçeği ortaya koymuştur.

Öğrencilerimiz sistemli bir şekilde çalışmasaydı, tüm derslerden bol bol soru çözmeseydi, ders yerine sosyal medyada zamanlarını geçirseydi bu başarıyı elde edemezdik.

Velilerimiz öğrencilerimize çalışma ortamlarını oluşturmasaydı, ihtiyaç duyulan kaynakları almasaydı, okulla irtibatını kesseydı bu başarıyı elde edemezdik.

Öğretmenlerimiz canla başla çalışmasaydı, öğrencilerle her saat, hatta her dakika ilgilenmeseydi, onlara moral vermeseydi, motive etmeseydi bu başarıyı elde edemezdik.

Yöneticilerimiz sınıf ortamlarını oluşturmasaydı, eğitime katkı sağlayacak araç gereçleri temin etmeseydi, öğretmenlerini isteklendirmeseydi bu başarıyı elde edemezdik.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibi okullarımıza sahip çıkmasaydı, yöneticilere eşit davranmasaydı, onları sevgi ile kucaklamasaydı bu başarıyı elde edemezdik.

İlçe yöneticileri İlçe Kaymakamımız başta olmak üzere, Belediye Başkanımız güzel ortamları oluşturmasaydı, devletin şefkatli elini, sıcacık yüreğini okullarda hissettirmeseydi bu başarıyı elde edemezdik.

Sonuç olarak bu başarıyı hep birlikte elde ettik. Bu başarıda hepimizin payı var. Sen ben yok biz varız. Herkesi yürekten tebrik ediyorum.Başarıların daha da artması temennisiyle...

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 2714 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.