TRAFİK GÜVENLİĞİ MASAYA YATIRILDI

TRAFİK GÜVENLİĞİ MASAYA YATIRILDI

Bozüyük’te İlçe Kaymakamlığın öncülüğünde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ve belediye temsilcilerinin katılımıyla...

A+A-

Bozüyük’te İlçe Kaymakamlığın öncülüğünde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ve belediye temsilcilerinin katılımıyla ilçe trafik güvenliği masaya yatırıldı. Yolcu ve öğrenci taşımacılığı yapan kooperatiflerin otobüs ve minibüs şoförlerinin de yer aldığı toplantı da  
trafik yönünden aksaklıklar ve çözüm önerileri değerlendirildi.

huzur-toplantisi-(14)-(1).jpg
Bozüyük Metristepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Emniyet Müdürü Hakkı Güner, trafik güvenliği ve eğitimin öneminden bahsederek bu konuda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğinden bahsetti.

259746.jpg

Müdür Güner konuşmasında, "Yeni  teknolojiler  geliştikçe yaşam standartları yükselmekte ancak buna bağlı olarak birçok sorunlar da ortaya çıkmaktadır. Teknolojideki değişimlerin en hızlı yaşandığı alanlardan birisi de trafik ve ulaşım sektörüdür. Bununla birlikte yaşanan bu değişimler topluma ve yöneticilere yeni sorumluluklar yüklemektedir. Günümüzde insan hayatını ve ulaşımı kolaylaştırarak hayata konfor katmasına rağmen trafik, çeşitli olumsuzlukları ve sorunları da beraberinde getirmektedir. Toplumun her kesimini etkileyen trafik kazalarında dünyada her yıl 1 milyon 250 bin insan hayatını kaybetmekte 50 milyon insan yaralanmakta ve yüz milyarlarca liralık maddi kayıp yaşanmaktadır. Yaşanan kayıpların içerisinde bizleri en fazla üzen ise hiç şüphesiz genç çocuklarımızın trafik kazalarında hayatlarını kaybetmeleridir. 2016 yılında meydana gelen kazalarda ölenlerin % 9,3’ünü ve yaralananların ise %17’sini 3-17 yaş arası çocukların oluşturduğu görülmektedir. Yine 2016 yılında ülkemiz genelinde okul servis araçlarının karıştığı bin 454 kazada 12 kişi hayatını kaybetmiş. 3 bin 021 kişi de yaralanmıştır. Daha açık bir ifadeyle trafik kazalarında hayatını kaybeden her 10 yaralanan 5 kişiden  1’inin 3-17 yaş aralığındaki çocuklarımız olduğunu bu ölüm ve yaralanmaların ise en çok okula giderken veya dönerken yaşandığını görüyoruz. Dolayısıyla trafik içindeki en savunmasız gruplardan birisi olan çocuklarımızın can güvenliğinin sağlanması için acil tedbirler alınması ve bu soruna herkesin daha duyarlı yaklaşması gerekmektedir. Trafik kazalarının önlenmesi trafik güvenliğinin sağlanması ile mümkündür. Trafik güvenliği karayollarındaki kurallara uyma karayolundaki kurallara uyum ise trafik kültürüne bağlıdır. Trafik kültürü de eğitimle sağlanır. Trafik eğitimi ise beşikten mezara kadar tüm hayatı kapsar böylece trafik eğitiminin geliştirilmesi ve trafik kültürünün yerleştirilmesi amacıyla herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir. Herkesin daha mutlu daha huzurlu yarınlarına daha umutlu bakacağı kazasız günler diliyorum " dedi.

471007.jpg
“Fikirleriniz bizim için önem arz ediyor”
Kaymakam Hasan Yaman sorunların çözümü için katılımcıların fikirlerinin önemli olduğunu söyledi. Kaymakam 
Yaman konuşmasında, “Bir süredir huzur toplantıları adı altında çeşitli meslek gruplarıyla, sivil toplum örgütleri ile toplantılar tertip ediyoruz. Bu toplantılara ilgili kurum amirlerimiz katılıyor. Bu toplantılarda beklenilen sonuca ulaşılabilmesi toplantıya katılan katılımcılıların fikirlerini, düşüncelerini çok net bir şekilde ifade etmesiyle doğrudan ilgilidir. Tabi trafikteki tecrübeleriniz, bizim olsun belediyemizin olsun İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün, İlçe Jandarma Komutanlığımızın trafiğe ilişkin alacağı kararlara, doğrudan etki edecektir. Sizler bu yolları, trafik kurallarını, trafik alt yapısını en fazla kullanan sürücülersiniz. Dolayısıyla bu toplantının verimli bir sonuca ulaşabilmesi sizlerin fikirlerini özgürce söylebilmesiyle doğrudan alakalıdır. Sizler kadar sık çıkmasak da bizler de zaman zaman trafiğe çıkıyoruz. Trafik kurallarında hakikaten kurallara uymanın önemini kendimiz de bizzat dikkat ediyoruz. Trafikte en önemli sorun herhâlde hoşgörünün ortadan kalkmasıdır. Şöyle düşünün birbirini hiç tanımayan iki insan trafikte karşılaşıyorlar ve yol verme kavgası çok acı sonuçlara dönüşebiliyor. Yani direksiyon başına geçtiğinde o uysal insan çok farklı kimliğe bürünebiliyor. Sözü çok fazla uzatmadan toplantımızın verimli geçmesini diliyorum” dedi.

778629.jpg
Konuşmalar ve yapılan sunumların ardından seminerin soru cevap kısmına geçilirken,  Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Can ve İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner katılımcılar tarafından yöneltilen soruları yanıtladı. Konu ile ilgili olarak, ilçenin ve vatandaşların güvenliği için Bozüyük Belediyesi olarak gerekli tüm çalışmaları gerçekleştireceklerini belirten Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, talepler ve istekler doğrultusunda notlar alarak, bu tip toplantıların Bozüyük için çok önemli olduğuna değindi. Yaklaşık 2 saat süren güvenlik ve huzur semineri soru cevap kısmının tamamlanmasının ardından sona erdi.  
Toplantıya Bozüyük İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Can, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Ali Avcıoğlu ve Nazmi Kuru, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin geniş katılımları ile gerçekleştirildi. 

289647.jpg

Bu haber toplam 2230 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.