TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT, TÜRKİYE KATAR İŞ FORUMUNA KATILDI

TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT, TÜRKİYE KATAR İŞ FORUMUNA KATILDI

Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, Türkiye Katar İş Forumuna katılım sağladı.Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı...

A+A-

Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, Türkiye Katar İş Forumuna katılım sağladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Katar’da gerçekleşen foruma katılan Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent İlçemiz ve bölgemiz hakkında yatırımcılara bilgiler verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada  Katar iş dünyasına, iki ülkenin güçlü yanlarını birleştirme çağrısında bulunarak, "Sizde sermaye, bizde girişimci ruh var. Somut projelerle bunları bir araya getirelim. Türkiye-Katar ortaklığını da bütün dünyaya kabul ettirelim" dedi.​

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Katar'ın güvenlik, huzur ve istikrarını Türkiye'nin güven ve istikrarından ayrı görmediklerini, özellikle son yıllarda karşılıklı ortak siyasi iradeyle ilişkilerin mükemmel düzeye ulaştığını söyledi.22541-21.jpg

 Katar'a karşı geçen yıl bazı ülkelerin uyguladığı haksız, kanunsuz ambargo ve yalnızlaştırma girişimlerine Türkiye'nin ilk andan itibaren karşı çıktığını anımsatan Tüfenkci, Katar'ın ve halkının yanında durulduğunu, siyasi, ekonomik ve askeri destek gösterildiğini belirtti.

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani​ de yabancı yatırımcıları ve özel sektörü desteklediklerini söyledi. Sadece petrol değil diğer sektörlerden de istifade etmeye çalıştıklarını dile getiren Al Sani​, Katar vatandaşlarının sahip olduğu tüm haklara, yatırımcıların da sahip olduğunu belirtti.

 Al Sani​, Katar ve Türkiye'yi özel kardeşlik ilişkilerinin birbirine bağladığını dile getirerek, "Hem Katar hem de Türkiye özel sektörüne ayrıca teşekkür ediyorum. Katar'a uygulanan zalim ambargonun üstesinden gelmek için olanca gayret göstermişlerdir. Forum sayesinde stratejik ortaklıklara gidileceğini, ekonomik konumumuzun ileriye gideceğini düşünüyorum." dedi.

 Katar'ın bölgede yatırım çeken önemli bir ülke haline geldiğine işaret eden Al Sani​, Türkiye-Katar İş Forumu'nun iki ülke arasında kısa, orta ve uzun vadede hayırlı sonuçlar ortaya koyacağını ifade etti.

22541-8.jpg

Bu haber toplam 2467 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.