TÜRKİYE ‘EVET’, BOZÜYÜK ‘HAYIR’ DEDİ

TÜRKİYE ‘EVET’, BOZÜYÜK ‘HAYIR’ DEDİ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bozüyük’te de 16 Nisan Pazar günü Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili anayasa değişikliği oylaması yapıldı....

A+A-

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bozüyük’te de 16 Nisan Pazar günü Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili anayasa değişikliği oylaması yapıldı. Türkiye geneli yeni sisteme ‘Evet’ derken, Bozüyük seçmeni, 2010 referandumunda olduğu gibi sistem değişikliğiyle ilgili referandum oylamasında da yine hayır oyu kullandı. Resmi olmayan rakamlara göre, Türkiye genelinde yüzde 51,3 oranında 'Evet' yüzde 48,7 oranında ise 'Hayır' oyu çıktı. İlimizde ise referandum sonuçları yüzde 48,9 'Evet' yüzde 51,1 'Hayır' olarak gerçekleşti. Yine resmi olmayan sonuçlara göre 53.062 seçmenin yer aldığı Bozüyük’te 25.946 seçmen (%54.6) hayır oyu kullanırken, 21.554 (% 45.4) seçmen ise evet oyu kullandı.

Merkez ve Bozüyük ‘Hayır’ dedi

İl genelinde Bilecik merkez ile birlikte Bozüyük ve Bakırköy ile Dodurga beldelerinde hayır oyu önde çıkarken diğer tüm ilçe ve beldelerde evet oyu önde çıktı. Hayır oyu çıkmasına rağmen Bozüyük AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından partililerin katılımıyla konvoy düzenlenerek Türkiye genelinde çıkan sonuçlar kutlandı.

Bu haber toplam 6085 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.