VALİ ELBAN'DAN ERKEN VEDA

VALİ ELBAN'DAN ERKEN VEDA

Bilecik Valisi Süleyman Elban, Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Ağrı Valiliği'ne atandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri...

A+A-

Bilecik Valisi Süleyman Elban, Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Ağrı Valiliği'ne atandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ise Bilecik'in yeni valisi oldu. Bilecik’e kısa sürede iz bırakan projeler kazandıran Vali Elban’ın erken vedası kamuoyunda üzüntüyle karşılandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre; 41 ilin valisi değişti, 12 ilçenin kaymakamı vali olarak atandı.

Bilecik, Vali Süleyman Elban'ın Bilecik macerası kısa sürdü. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında göreve başlayan Elban bir yıl gibi kısa bir sürenin ardından Ağrı'ya atandı. Göreve geldiği günden itibaren genç ve dinamik yapısıyla dikkat çeken Vali Eban, kısa sürede Bileciklilerin gönlüne girmeyi başardı. Hayata geçirdiği tarihi ve kültürel çalışmalarla Bilecik'in tanıtım ve turizm çalışmalarına ciddi bir ivme kazandıran Vali Elban, siyasetçi, iş adamı ve STK'larla kurduğu ilişkilerle toplumun tüm dinamiklerini canlı tutmayı başardı.

15 Temmuz'u Başarıyla Yönetti

Vali olarak ilk kez ilimizde görev alan Süleyman Elban, göreve başlamasından bir ay sonra 15 Temmuz hain darbe girişimiyle karşılaştı. 15 Temmuz gecesini ve sonrasındaki süreci başarıyla yönetmeyi başaran Vali Elban, demiryolu aracılığıyla darbeye destek vermek üzere gönderilen askeri araçların Bilecik'te durdurulmasında önemli rol üstlendi.

Turizm Hamleleri Başarıyla Sonuçlandı

Vali Süleyman Elban, ilimizin tarihi ve turistik değerlerinin canlandırılması ve turizm potansiyellinin yükseltilmesi noktasında büyük hizmetlere imza attı. Vali Elban'ın bizzat kendisinin yürüttüğü proje kapsamında Türkiye'nin birçok belediyesi ile yapılan anlaşmalarla Bilecik ve Söğüt'e ziyaretçi sayıları arttı.

Saygı Nöbetleri Tavan Yaptırdı

İlimizin artan turizm potansiyeli yine Vali Süleyman Elban'ın kendi projesi olan saygı nöbetleri ile tavan yaptı. Söğüt Ertuğrulgazi Türbesi önünde, Alp kıyafetli askerlerin nöbet tutmaya başlaması ve nöbet değişim seromonisi Bilecik'i ülke gündemine taşıdı.

Bileciklilerin Gönlüne Taht Kurdu

Özetle; Vali Süleyman Elban az zamanda çok iş yapmayı başardı. Yaptığı hizmetler ve saygın kişiliği ile Bileciklilerin sevgisini kazanırken, gönüllerde taht kurdu. Yeni Bozüyük Gazetesi olarak; Vali Süleyman Elban'a yeni görev yerinde başarılar dileriz.

Bu haber toplam 2768 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.