Yeni tedbirler Ekim'de mecliste

Yeni tedbirler Ekim'de mecliste

Korona nedeniyle ertelenen borçlarda ödeme için yeni düzenleme geliyor. Borçları uzun vadeye yayma, gecikme faizini silme veya azaltma, hakkını kaybedenlere, ikinci fırsat gibi tedbirler yolda.

A+A-

Küçük işletmeler ve esnaf başta olmak suretiyle iş dünyasından da gelen borç yapılandırma talepleri, sahadaki AK Parti vekilleri tarafınca hükümetin gündemine taşındı.

Ekonomi kurmayları, pandemi nedeniyle uygulamaya konulmuş olan borç ertelemesinin uzatılmasının ehil olmayacağını, yeni bir yapılandırmaya gereksinim bulunduğunu dile getirdi.

BORÇLARDA YENİDEN YAPILANDIRMA

Bunun üstüne yapılacak çalışmanın, vergi ve prim borçlarının yanı sıra köprü geçiş cezaları ve trafik cezaları dâhil olmak suretiyle, devlete olan birçok borcun tekrar yapılandırılmasını içereceği belirtildi.

TAKSİT VE BORÇ SİLME GÜNDEMDE

Gündeme gelen teklif; söz konusu borçların ana paralarının taksitlendirilerek ödenmesini, borçlara ilişkin rötar faizi ve cezalarının bir bölümünün silinmesini ve kalan bölümünün uzun vadelere yayılarak taksitlendirilmesini öngörüyor. Ayrıca bundan önceki borç yapılandırılması şartlarını ihlal ederek hakkını kaybedenlerin de yeni tatbik kapsamasına katılımı planlanıyor.

EKİM AYINDA MECLİS'TE

Türkiye gazetesinin haberine bakılırsa AK Parti kurmayları, borç yapılandırmaya ilişik çalışmaların somutlaşmasından sonra, mevzunun ekim ayında Meclis gündemine geleceğini kaydetti.

e-Haciz uygulaması nedeniyle yaşanmış olan sorunlar de AK Parti’nin gündemine geldi. Küçük esnaf başta olmak suretiyle, vergi ve prim borcu ödenemediği için banka hesaplarının otomatikman bloke edildiğini hatırlatan iktisat kurmayları, “Bu kişiler çaresiz kalıyor. Çoğu iş yapamıyor. Alt sektörler de zor durumda. Bir de hesapları bloke olunca hiç kımıldayamıyorlar. O sebeple uzun vadeli, aylık ödemelerin az olacağı bir plan üzerinde duruluyor.” dedi.

Bu haber toplam 16321 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.