3000 KİŞİ KATILDI

3000 KİŞİ KATILDI

Bozüyük Cihangazi Köyünde köy derneğinin düzenlemiş olduğu geleneksel bahar şenliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  Köy dışında ikamet...

A+A-

Bozüyük Cihangazi Köyünde köy derneğinin düzenlemiş olduğu geleneksel bahar şenliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  Köy dışında ikamet eden Cihangazili vatandaşlar ile çevre il ilçe ve köylerden gelen misafirler beraberlik ve kaynaşma içerisinde güzel bir gün geçirdiler. Bahar şenliği özelikle yıllardır doğduğu bu topraklardan çeşitli nedenlerle uzak kalmış köylülerin bir araya gelmelerine vesile oldu. Birçok köy sakini yıllardır görüşemediği köylüleriyle hasret giderme imkânı buldular. Yaklaşık 3000 kişinin katıldığı şenlikte keyifli anlar yaşandı.

cihangazias.jpg
Şenlikler ilk olarak mezarlık ziyareti ile başladı. Ardından şehitlerimiz ve ahirete intikal eden köy sakinleri için mevlid-i Şerif okundu. Toplu olarak öğlen namazının kılınmasından sonra yenilen öğlen yemeğinin ardından şenlikler gün boyu yöresel eğlencelerle devam etti. Yöresel kıyafet defilesi, eski gelenekleri andıran baca/kule gösterisi konuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Çocuklar için düzenlenen çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve eğlence ve spor aktiviteleri gün boyu devam etti. Şenlik çok sayıda siyasetçi, kurum müdürü, STK temcilcisi ve konuklara ev sahipliği yaptı.

cihangazi.jpg
Dernek Başkanı Abdül Akinay "Cihangazi S.Y.D. Derneği olarak düzenlemiş olduğumuz geleneksel bahar şenliğimizde bizleri yalnız bırakmayıp,bize renk katan Sayın Garnizon komutanımıza, Bozüyük İlçe Jandarma Komutanımıza, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürümüze, Dodurga Karakol Komutanımıza,Türkiye'nin ilk ve tek Bağımsız Kadın Pazaryeri Belediye Başkanımıza, Bozüyük Belediyesi Başkan yardımcilarımıza,il ve ilçe Meclis üyelerine, AK Parti ilçe teşkilatına, CHP ilçe teşkilatına, İYİ Parti ilçe teşkilatına, İlçe Müftümüze, Kent Konseyi Başkanı ve yönetimine, STK'ların değerli başkanları ve temsilcilerine, Şehit ve Gazilerimizin kıymetli ailelerine, bize karşılıksız destek veren Bozüyüklü ve Cihangazili esnaflarımıza, nakliyecilerimize, hemşehrilerimize, uzaktan ve yakından gelen tüm misafirlerimize hava yağmurlu olmasına rağmen yoğun ilgi ve desteklerinden dolayı Cihangazi S.Y.D. derneği yönetim kurulu olarak sonsuz teşekkür eder, saygılarımızı sunarız" dedi.

cihangazie.jpgcihangazier1d.jpg

cihangaz.jpg

Bu haber toplam 2682 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.